Ningú al Barça no imaginava al Nadal que a finals del mes d'abril Gavi encara no hauria firmat la renovació. La intenció del jugador era llavors molt clara, la de voler triomfar al Barça, al club de la seva vida. Amb només 17 anys, l'andalús tindria fitxa del primer equip i un salari alt, deixant enrere els 100.000 euros que cobra en el dia d'avui i que el converteixen en el futbolista pitjor pagat de la plantilla.

Amb el pas de les setmanes, però, l'optimisme inicial es va anar torçant. Gavi va continuar sense firmar i van començar a arribar rumors que diversos clubs europeus havien contactat amb l'entorn del jugador per oferir-li quantitats estratosfèriques. No s'ha d'oblidar que en aquests moments Gavi té una clàusula de rescissió de 50 milions d'euros, una xifra baixa tenint en compte l'edat i la progressió del futbolista.

Gavi mans al capdavant en un partit del Barça Europa Press
Gavi, amb les mans al cap en un partit del Barça / Europa Press

Gavi continua sense renovar

El principal problema és que recentment Gavi ha decidit frenar les negociacions. Vol deixar acabar la temporada i prendre un temps de reflexió, ja que està davant d'una de les decisions més importants de la seva vida. D'una banda, el jugador veu davant de si l'oportunitat de triomfar al Barça, el somni que sempre havia tingut, des de molt petit. Per un altre, té l'opció de guanyar moltíssims més diners i de ser titular indiscutible, aparentment, quan en el Barça veu com el seu futur immediat és ser suplent si Busquets, De Jong i Pedri estan disponibles.

La situació, és clar, està impacientant el Barça, que necessita saber com més aviat millor si la temporada que ve tindrà o no a Gavi. El club no pensa esperar eternament, per la qual cosa cal planificar els fitxatges, a més que l'enuig comença a créixer, ja que el Barça l'ha fet arribar a Gavi una oferta més que decent.

Ansu Fati Jorge Mendes pare Bori Barca EFE
Jorge Mendes, després de la renovació d'Ansu Fati amb el Barça / EFE

Mendes entra en joc

Enmig de tot l'embolic ha aparegut l'allargada ombra de Jorge Mendes, que després d'aconseguir la representació d'Ansu Fati i Nico González, sembla que ara va per Gavi. En aquests moments, l'agent del jugador és Iván de la Peña, amb el qual el Barça té una relació excel·lent, però si Mendes entra a la taula de negociació tot es complicarà.

L'agent portuguès ja va posar en seriosos problemes al Barça amb la renovació d'Ansu Fati, per la qual cosa tot sembla indicar que les converses per Gavi anirien pel mateix camí, i més quan clubs com el Liverpool o el Bayern estan disposats a tirar la casa per la finestra per fer-se amb el jugador. Al Barça, això sí, el tenen clar. La temporada 2022/23 començarà amb Gavi renovat o amb Gavi en un altre club. No es repetirà cap altre cas Dembélé.

 

Imatge principal: Gavi, durant el partit Reial Societat Barça / Europa Press