El futbol femení segueix avançant. Després de moltes promeses, el Consell Superior d'Esports (CSD) ha confirmat que el pròxim 15 de juny el futbol femení es declararà professional. El responsable de l'anunci ha estat el president del CSD, José Manuel Franco, i era una de les grans reivindicacions de les jugadores per aquest esport.

"Fita històrica"

"El nostre compromís amb la igualtat en l'àmbit esportiu es concretarà en una fita històrica. He volgut que sigui en la meva primera compareixença davant aquesta càmera, on els anuncio solemnement que el pròxim 15 de juny el Consell Superior d'Esports declararà professional el futbol femení de màxima categoria", va indicar Franco en seu parlamentària. 

barça copa reina celebració EFE

Les jugadores del Barça celebrant un gol / EFE

El salt professional significa també una millora econòmica. El CSD s'ha compromès en lluitar per la igualtat de gènere i multiplicarà per deu les partides pressupostàries en relació l'any passat. També una de les grans reivindicacions és protegir a les esportistes que vulguin ser mares i per això hi ha la nova llei de l'esport, que substitueix la del 1990.

A la mateixa categoria que els jugadors

D'aquesta manera, l'anunci de Franco suposa que totes les jugadores de la Primera Iberdrola, la màxima divisió a Espanya, tindran la mateixa categoria que els futbolistes de Primera i Segona Divisió. "És un repte, espero comptar amb el suport unànime de tot l'estament esportiu i polític, perquè avançar en matèria d'igualtat és un benefici global per a la societat en el seu conjunt".

Fa pocs dies, el Consell Superior d'Esports va concedir la Placa d'Or de la Reial Ordre del Mèrit esportiu al primer equip femení del Barça en reconeixement de la seva trajectòria dels últims anys. Aquesta temporada no podria haver estat millor per a les culers i és que han aconseguit el somiat triplet (Lliga, Copa i Champions). L'últim títol va ser la Copa de la Reina després de derrotar el Llevant per 4-2.

"Aquest és un reconeixement molt merescut, posa en valor tot el que ha aconseguit el FC Barcelona femení en els últims anys i suposa un premi al treball ben fet. Han aconseguit una fita per al futbol femení del nostre país en ser el primer equip a aconseguir guanyar la Champions League, cosa que té tota la meva admiració", va assegurar el president del CSD.

 

Imatge principal: Les jugadores del Barça celebrant la Copa de la Reina / EFE