La Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) fa un primer pas necessari i molt just en el futbol femení. S'ha decidit acordar que les competicions de Primera i Segona Divisió femenines siguin professionals, així com la Primera i la Segona de futbol sala masculí, a més de la Primera de futbol sala de categoria femenina.

"En un pas més per avançar en el desenvolupament d'aquestes disciplines esportives, la RFEF entén que per les característiques sociolaborals de jugadors i jugadores, pel volum econòmic, per l'existència de contractes de treball i per ingressos mínims dels clubs participants, han de passar a ser competicions professionalitzades", ha afirmat en un comunicat.

La modificació dels seus Estatuts, aprovada recentment pel Consejo Superior de Deportes (CSD), i feta pública per la RFEF, permet a la mateixa "establir aquesta qualificació per a aquelles competicions que reuneixin condicions materials, econòmiques, professionals i laborals que ho facin aconsellable".

hamraoui barca femeni depor copa de la reina @FCBfemeni

FC Barcelona

El canvi, segons expliquen, suposarà la creació de comitès professionalitzats, en els quals s'integraran tots els clubs que participen en les competicions i que tindran autonomia per gestionar els diferents aspectes d'aquests esports dins dels òrgans de la RFEF. En concret, es crearan tres comitès: un per a la Primera i la Segona femenines, un altre per a la Primera i la Segona de futbol sala, i un altre per a la Primera de futbol sala femení.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat