Els setzens de final de l'Europa League han proporcionat un duel digne del germà gran europeu de la competició per a Barça i Manchester United. Catalans i anglesos s'han hagut de veure les cares en un partit de màxima intensitat en què un dels seus grans al·licients ocults ha estat la figura de Frenkie de Jong.

El migcampista neerlandès, que semblava haver resolt el seu futur amb el veredicte final d'ambdós clubs de deixar de banda una negociació que va estar a punt de fructificar, torna a ser el quid de la qüestió del futur del FC Barcelona. Tenint en compte les dificultats econòmiques del conjunt culer pel que fa al fair play financer de la Lliga Santander, la possible necessitat de la venda d'un actiu important de la plantilla assenyala a alguns futbolistes i, de sabuda de l'interès del United en De Jong, no deixa de ser una alternativa real.

Frenkie de Jong Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, durant un partit de Lliga amb el Barça / Foto: Europa Press

El Barça sap que ingressaria 85 milions d'euros si dona el senyal

De Jong, a banda que té un important salari, és un dels futbolistes més cotitzats al mercat, podria significar un ingrés de 85 milions d'euros nets pel club en cas que Joan Laporta autoritzés la venda. Durant el dinar de directives d'ambdós clubs, la cúpula Red Devil hauria traslladat de nou aquesta oferta a l'entitat catalana.

Amb tot, en vista del canvi de rol del futbolista d'Arkel en què, amb la consagració de l'esquema dels quatre migcampistes, és un futbolista molt més semblant al de Jong lliure que va lluir a l'Ajax, el Barça, per ordre de Xavi Hernández, ha conclòs que el dorsal '21' és un actiu intransferible de la plantilla i que, per tant, no marxarà del club tot i l'important muntant econòmic que podria deixar a les arques culers.

Joan Laporta serio Europa Press
Joan Laporta en una roda de premsa al FC Barcelona / Foto: Europa Press

El Barça cerca altres alternatives per fer caixa

En cas que el Barça hagi de generar espai salarial, tot descartant la possible sortida de Frenkie de Jong, la secretaria tècnica blaugrana sap que té actius no tan importants en plantilla susceptibles de venda. En primer lloc, Ferran Torres és un dels noms que està sobre la taula des de fa mesos. El seu poc protagonisme i la seva falta d'encert quan el té fa que se'l consideri un actiu prescindible.

Sigui com sigui, altres davanters com Ansu Fati, també molt assenyalat, estan més a prop de la rampa de sortida del que podria hhver-se imaginat. Fins i tot, i encara que darrerament està més entonat, el club sap que Raphinha és un futbolista que conserva mercat i, sobretot, segueix estant molt ben valorat a la Premier League.