Ben pocs jugadors són els que arriben a Barcelona amb la feina feta. Al Barça es parla un idioma futbolísticament únic i al vestidor s'hi parla castellà i també català. Dos idiomes que molts futbolistes estrangers aprenen amb el pas del temps, però que la gran majoria només es queden amb el castellà. I alguns d'ells s'atreveixen amb el català.

L'últim en demostrar que està fent els deures és Arthur Melo, que té les hores comptades a Catalunya. I ara un dels que abans d'arribar ja es posa les piles és Francisco Trincao. El migcampista ofensiu portuguès, que aterrarà aquest estiu a Barcelona, ja està aprenent castellà i una mica de català. Així ho explica a 'El Club de la Mitjanit' l'ex del Barça Abel Ruiz, ara al Braga, on ha coincidit amb Trincao.

Depenent de com vagi el final de les competicions per culpa del coronavirus vindrà més aviat o més tard, però el que segur passarà és que Trincao començarà la propera temporada amb el Barça i segurament defensant-se amb els idiomes que es parlen en el seu nou club.