Novak Djokovic segueix sent notícia per la seva oposició a vacunar-se contra la covid. En els últims dies ha viscut aïllat, retingut i amb llibertat provisional a Melbourne, tot pendent de saber si participava en l'Open d'Austràlia. Però ara sembla que podria tenir encara més problemes.

El 'no' de França a Djokovic

El tennista serbi ha estat deportat d'Austràlia després d'haver-li revocat el visat, i ja torna al seu país. Djokovic, un heroi a Sèrbia gràcies als seus èxits al món del tennis i sent el número 1 del món, l'espera un gran número de seguidors a Belgrad. Des de Sèrbia qualifiquen el cas Djokovic com "l'escàndol esportiu del segle".

EuropaPress el tenista serbio novak djokovic deportado, park hotel, abierto de australia

Novak Djokovic sent deportat d'Austràlia / EuropaPress

Però el cas Djokovic encara no ha acabat. L'últim país en afegir-se en el rebuig del tennista ha estat França. El govern francès, que fa uns dies havia assegurat que Djokovic podria participar al torneig de Roland Garros encara que no estigués vacunat, ara ha rectificat. La nova norma és que tots els tennistes que competeixin en el segon Grand Slam de la temporada, que es disputa el proper mes de maig, hauran de tenir la pauta completa, igual que passarà amb els treballadors del torneig i del públic assistent.

La ministra d'esports de França, Roxana Maracineanu, ha firmat que "des que es promulgui la llei, serà obligatori per entrar als espais ja sotmesos al passaport sanitari (estadis, teatres o salons) per a el conjunt dels espectadors, dels practicants, dels professionals, francesos o estrangers”. Una diferència entre Austràlia i França és que al país europeu no cal tenir la pauta completa de vacunació per creuar la frontera.

Novak Djokovic / Efe

Novak Djokovic jugant a tennis / EFE

Sense Roland Garros i algun torneig més?

Tot i això, encara queden uns quants mesos fins que arribi el torneig de Roland Garros. El cas de l'Open d'Austràlia és un precedent molt important i a partir d'ara la resta de tornejos i països hauran de decidir què fer en el cas del tennis i també del món de l'esport. S'espera que alguns s'alineïn amb el país oceànic, però molts d'altres adoptin mesures més flexibles pel que fa a la covid i a l'esport.

Djokovic ha perdut la batalla judicial contra Austràlia i segur que a partir d'ara es convertirà en un emblema per als negacionistes de la covid. El tennista serbi segueix sent el número 1 del món, però si en les properes setmanes i mesos rep més negatives per disputar tornejos, aquesta temporada se li complica de veritat.

 

Imatge principal: Novak Djokovic cridant després de perdre un punt en un partit / EFE