França és l'última eliminada del Mundial 2022 de Qatar després de perdre als penals després d'un empat 3-3 contra l'Argentina a la final d'aquest 18 de desembre, amb pròrroga intensa. La selecció de França havia arribat al Mundial 2022 amb la confiança a nivells màxims després de ser la campiona a Rússia 2018 i tenint a la seva plantilla a estrelles com Kylian Mbappé o Antoine Griezmann. I durant la Copa del Món, ambdós jugadors han tornat a demostrar un gran nivell, especialment el jugador de l'Atlètic de Madrid durant tot el torneig i Mbappé, a la final, anotant un hat-trick. Però als penals, l'aturada del Dibu Martínez i els gols de Messi, Dybala, Paredes i Montiel han estat decisius.

Argentina ha brodat la tercera estrella a la seva samarreta

Ambdues seleccions han encarat la final amb 2 Mundials a la seva història. Ara bé, el que ha aconseguit brodar la seva tercera estrella ha estat l'Argentina. França volia convertir-se en la tercera selecció de la història en poder revalidar un títol mundialista després d'Itàlia (1934-38) i el Brasil (1958-62), però el destí no ha estat del costat dels Francesos en aquesta ocasió. Al 2018 van superar de manera contundent a Croàcia a una final on van ser molts superiors, però en aquesta ocasió han hagut de suar de valent per poder arribar als penals.

Argentina celebra triunfo tanda penaltis / Foto: EFE - Georgi Licovski
Argentina celebra el triunfo en la tanda penaltis / Foto: EFE - Georgi Licovski

I és que la selecció de Didier Deschamps mai ha estat per davant en el marcador durant aquesta final. Dos gols en la primera part de l'Argentina, que han dut la firma de Messi i Di María, han estat neutralitzats per dues dianes quasi consecutives de Mbappe quan faltaven 10 minuts per al final dels 90 reglamentaris. A la pròrroga, la bogeria dels gols ha continuat i Mbappé, amb un penal, ha tornat a igualar un gol de Leo Messi que semblava decisiu i ha enviat el partit a la tanda de penals. I des dels 11 metres, els argentins han tornat a mostrar-se efectius per endur-se la seva tercera Copa del Món.

Un hat-trick per a la història que no ha obtingut premi final

En la que serà considerada com una de les millors finals dels Mundials, les estrelles d'ambdues seleccions han aparegut. Leo Messi i Kylian Mbappé han estat els noms propis a Lusail, la ciutat encarregada de viure 120 minuts trepidants i plens de moments que ja estan en els llibres d'història de la Copa del Món. Ara bé, mentre que Messi ha acabat amb un somriure d'orella a orella, Mbappé ha hagut de veure com el seu hat-trick no ha acabat obtenint cap recompensa i s'ha hagut e conformar amb la medalla de subcampió.

gol Mbappé final Mundial Francia / Foto: EFE - Tolga Bozoglu
El gol de Mbappé en la final / Foto: EFE - Tolga Bozoglu

No obstant això, la final i el torneig del jugador francès del Paris Saint-Germain seran recordades durant molts anys. El '10' de la selecció gal·la ha liderat la resistència dels homes de Didier Deschamps que han acabat lluitant fins al final gràcies al talent i determinació del seu jugador estrella. Amb les 3 dianes de la final, Mabppé ha acabat com màxim golejador del torneig amb amb 8 gols, un més que Messi. Ara bé, res podrà consolar un Mbappé que volia aconseguir la seva segona Copa del Món amb només 23 anys.