Sembla que per fi està a prop de concloure una de les novel·les de l'estiu, i de les que s'ha parlat més durant els últims mesos. Perquè el futur de Pablo Paéz 'Gavi' era un tema de debat i de preocupació en el Barça. El seu contracte finalitza el 2023, i té una clàusula de rescissió molt assumible, de 50 milions d'euros, que una gran quantitat de clubs s'havien mostrat disposats a pagar. Entre ells, es col·locava el Bayern de Munic, al Liverpool, al Chelsea, al Manchester City, al Manchester United, al Paris Saint-Germain o al Reial Madrid, només per citar-ne alguns.

Xavi Hernández, per la seva part, pressionava Mateu Alemany perquè deixessin segellada la seva continuïtat l'abans possible. No té cap dubte que és un jugador clau per al seu projecte, i que ha de ser una de les columnes vertebrals. Malgrat que fins fa un any era un complet desconegut, ara mateix és titular indiscutible, i ha impressionat amb les seves qualitats i el seu rendiment. Lògic que s'hagi convertit en un dels ídols de l'afició.

I també és una peça indispensable per a Luis Enrique en la selecció espanyola, amb la qual participarà en el Mundial de Qatar. Joan Laporta ha estat treballant durant molt temps en poder arribar a un acord per evitar la pèrdua de l'ex del Betis, i per fi sembla haver-ho aconseguit. Perquè després de l'última reunió que van mantenir amb Iván de la Peña, el representant del centrecampista de 17 anys, tot estaria pràcticament tancat.

Per fi s'han entès en l'àmbit econòmic, i Gavi passarà a percebre uns cinc 'quilos' nets per temporada, que és més o menys el que exigia. La seva clàusula passarà a ser de 1.000 milions, blindant-lo davant de l'interès d'altres conjunts, i firmarà un vincle de llarga durada, fins a 2028. L'anunci oficial pot arribar molt aviat, i un detall que confirma la seva continuïtat és el fet que hagi estat elegit per promocionar el nou segon equipament.

El sevillà va posar amb la segona samarreta que utilitzaran en el curs 2022-2023, que està inspirada en els Jocs Olímpics de Barcelona que es van celebrar fa 30 anys. El color representa la medalla d'or, i a les mànigues hi ha els colors de les cinc anelles olímpiques.

Xavi celebra la notícia

Sense cap dubte, la continuïtat de Gavi és una de les millors notícies que li podien donar a Xavi. Més fins i tot que l'arribada de noves incorporacions, doncs considerava que era vital poder assegurar-se que el '30' seguirà en el Barça durant molt més temps. I està destinat a ser un dels líders.

xavi hernandez camp nou cadiz derrota preocupat EFE
Xavi Hernandez/ EFE

Després de Ronald Araújo, Pedri González i Anssumane Fati, ara ha estat el torn de la jove estrella de només 17 anys.