Que el futur de Gavi serà al Camp Nou és una cosa segura. Després que el jove de Los Palacions y Villafranca hagi estat objecte d'interès d'entitats com el Liverpool o el Manchester City, s'ha deixat d'especular amb la seva sortida del Barça. La clàusula de rescissió de 50 milions d'euros del seu contracte significava una gran oportunitat de mercat, però l'andalús ha deixat clar que no pensa en un altra cosa que en quedar-se a Can Barça.

Gavi gol Barça Elche EFE
Gavi, celebrant un gol durant el partit entre el Barça i l'Elche / EFE

Gavi vol seguir essent culer

Joan Laporta temia per la sortida forçada d'una de les joves promeses de La Masia més brillants de les darreres dècades. Arribat a les categories inferiors del Barça amb tan sols 9 anys provinent del Betis, jugaria a partir de la categoria d'aleví vestit de blaugrana, i des d'aleshores, ha estat l'alumne avantatjat de La Masia. Amb tan sols 14 anys, ja va debutar amb el Cadet A i amb 15 va fer-ho a la categoria de Juvenil i al Barça B, per finalment, fer el gran salt al primer equip amb 16.

Ara ja en té 17, i el que tan sols era un nen ja és tot un titular a la selecció espanyola, i de fet, un dels futbolistes que més brilla en les últimes cites dels de Luis Enrique. La seva condició d'indiscutible es repeteix quan juga de blaugrana, però precisament, en la seva maduresa futbolística radica el quid de la qüestió.

Gavi durante el partido Real Sociedad Barça Europa Press
Gavi, durant un partit entre la Reial Societat i el Barça / Europa Press

Gavi: sou de titular del Barça o sou de jove prometedor?

Que amb 17 anys un jugador tingui el pes i la transcendència que té Gavi en un equip és difícil de correspondre salarialment, almenys en el delicat context de l'entitat culer. Qualsevol altre club, així com va fer el Paris Saint-Germain quan va fitxar Kylian Mbappé als seus 19 anys, hagués atorgat un contracte milionari al jove més prometedor de l'equip.

Tanmateix, el Barça no comparteix aquesta política. És cert que els més veterans tenen sous importants, però Joan Laporta manté uns límits salarials que són indiscutibles. I preveient que Gavi seguirà creixent i es convertirà en millor futbolista en el futur, el Barça no vol atorgar-li un sou a l'alçada dels titulars tot i que el jove el mereixi. Laporta ho fa per precaució. Per evitar que l'andalús vulgui deixar el club quan arribi el futur i vegi que no percep els diners que podria guanyar en una altra entitat.

Joan Laporta serio enfadado EuropaPress
Joan Laporta, amb rostre seriós / Europa Press

El seu agent, Iván de la Peña, és partidari de què se li fixi un sou ja considerable. Després de moltes trobades entre representant i club, sembla que ja es veu la llum al final del túnel per tal de rubricar la renovació del sevillà fins a l'any 2026. Sigui com sigui, cal polir les diferències pel que fa a un salari que, segons Mundo Deportivo, segueix sent el focus de la discussió.

 

Imatge principal: Gavi, celebrant un gol amb el Barça / Europa Press