La Fórmula 1 tornarà a Las Vegas després de 41 anys sense la presència de la competició automobilística a la ciutat estatunidenca. S'espera que sigui una cursa espectacular, ja que serà un circuit urbà i es disputarà de nit.

Las Vegas es reincorporarà a la Fórmula 1 al 2023

Las Vegas Strip, tal com es dirà la nova carrera del Mundial de Fórmula 1, es correrà a partir de la temporada vinent, la 2023, i es disputarà al mes de novembre. Serà un circuit urbà de 6.120 metres amb 3 rectes i 14 revolts. A més, està previst que es facin 50 voltes i que els monoplaces puguin arribar a una velocitat màxima de 342 km/h.

D'aquesta manera els Estats Units tornaran a tenir tres curses en el Mundial de Fórmula 1 a partir del 2023. A banda del Gran Premi de Las Vegas, també hi haurà una cursa a Miami i una altra a Austin. L'objectiu és arribar al públic nord-americà, que no té la Fórmula 1 com una de les seves competicions preferides del món del motor.

La cursa, que es disputarà dissabte a la nit i amb l'espectacularitat de les llums i el xou de Las Vegas com a gran reclam, es podrà veure el diumenge a la matinada a Europa i al matí a l'Àsia.

Un circuit que pot convertir-se en icònic

"Aquest és un moment increïble per a la F1, que demostra l'enorme atractiu i el creixement del nostre esport amb una tercera carrera als Estats Units", ha afirmat el CEO i president de la Fórmula 1, Stefano Domenicali. "Las Vegas és una destinació coneguda a tot el món per la seva emoció, la seva hospitalitat i, per descomptat, el famós Strip. No hi ha millor lloc per a la Fórmula 1 que la capital mundial de l'entreteniment", ha afegit el dirigent italià.

Steve Hill, president i director general de Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA), ha parlat de "la inigualable emoció de veure aquests pilots d'elit actuar en què segurament es convertirà en un dels circuits més icònics del món".

Recordant episodis del passat, Las Vegas ja va acollir durant dos anys un Gran Premi de Fórmula 1. Va ser al 1981, amb victòria de l'australià de Williams-Ford Alan Jones, i al 1982, amb victòria de l'italià de Tyrrell-Ford Michele Alboreto. Aleshores la cursa era de 75 voltes al voltant del famós hotel Caesar Palace.

 

Imatge principal: Recreació fotogràfica del Gran Premi de Las Vegas de Fórmula 1 / Liberty Media