L'última bomba de Football Leaks és de les que portarà cua. Segons han revelat els hackers del portal informàtic, el central del Reial Madrid, Sergio Ramos, s'hauria saltat en dues ocasions les normes antidopatge.

Segons apunten mitjans com l'alemany Der Spiegel, Ramos hauria marcat positiu en dexametasona després de la final de la Champions del 2017, en la qual el Reial Madrid es va imposar a la Juventus de Torí per 4 a 1.

Sergio Ramos Madrid Roma Champions   EFE

La mateixa font explica que les restes de dexametasona van aparèixer en una prova d'orina de Ramos posterior a la final de Cardiff.

Què és la dexametasona?

La dexametasona és un potent glucocorticoide sintètic amb accions similars a les hormones esteroides.

L'Agència Mundial Antidopatge permet que es prengui aquesta substància en competició, però la condició indispensable és que es notifiqui en el control antidopatge. Segons s'apunta, però, el metge del Reial Madrid que va infiltrar a Ramos al genoll, no ho va fer.

Una conducta sospitosa en un control sorpresa

Però el cas no acaba aquí. Les revelacions de Football Leaks també apunten que el 2017 la UEFA va realitzar un control sorpresa a 10 jugadors del Reial Madrid. Segons aquesta informació, Cristiano Ronaldo es va mostrar visiblement enfadat perquè ell sempre era el jugador testat, de manera que davant la tensió existent, la UEFA va accedir que les proves als altres jugadors del Reial Madrid fossin realitzades pel personal mèdic del club.

La segona vegada que Ramos hauria obviat el control antidopatge, segons s'apunta, hauria tingut lloc l'abril del 2018, quan, després de jugar contra el Màlaga, el central es va dutxar abans de realitzar la prova, un fet que va en contra de les normes.