Se sabia que el Mundial de Qatar 2022 era molt especial pel fet de presentar-se a mitjans de temporada. No obstant això, i com també era previsible, l'atapeït calendari futbolístic està passant factura a molts jugadors de l'elit. Ho feia quan encara competien amb els seus respectius clubs, ja que molts van caure lesionats i, precisament per aquesta raó, van quedar-se sense Mundial.

Amb tot, només començar la cita mundialista, diversos noms d'extrema importància dins de les seves seleccions s'han hagut d'acomiadar de la competició. Els casos més flagrants, el de Karim Benzema i el de Sadio Mané, però altres homes de talent com Christopher Nkunku, Thomas Delaney, Lucas Hernández o el mateix Jesé Gayà també han hagut de fer les maletes de tornada cap als seus països. Durant l'aturada internacional, s'esperava que els clubs treballessin en les seves plantilles per tal d'assegurar-se una segona meitat de temporada amb alternatives a la banqueta. No obstant això, i tot i el Reial Madrid estava cridat a ser un dels compradors del mercat del mes de gener, el primer fitxatge que ha tancat i confirmat Florentino Pérez és per a la pedrera.

Florentino Pérez / Foto: Europa Press
Florentino Pérez, durant una conferència de premsa / Foto: Europa Press

Alberto de Frutos, un nom per enrecordar-se'n

'La Fábrica' és una de les productores de futbol que més futbolistes desenvolupen fins a l'elit, i és que, a banda de tenir les millors instal·lacions i el millor personal per convertir els nois en estrelles del futbol, les grans entitats tenen potencials econòmics superiors i el treball que realitzen en la captació fa que acabin concentrant la majoria del talent de les seves zones.

En aquest cas, el Reial Madrid acaba de confirmar la incorporació d'Alberto de Frutos, un joveníssim noi d'11 anys que prové de l'Infantil A del Chopera Alcobendas per reforçar la categoria d'Infantil merengue de cara a la segona meitat de la temporada.

Florentino Pérez no ha fet altra cosa que començar

El fitxatge d'Alberto de Frutos parla de la gran feina que realitza el club blanc en la captació de talent jove, però el cert és que Florentino Pérez no ha fet altra cosa que començar. El Reial Madrid espera realitzar diverses operacions de mercat durant el mes de gener i, en aquest cas, seria a la primera plantilla. 

Futbolistes que acaben contracte a la conclusió de la present temporada com ho són Dani Ceballos, Marco Asensio o Mariano Díaz estan a prop de la porta de sortida. El mallorquí encara tindria una oportunitat si durant el Mundial demostra el nivell que sembla que ha perdut, mentre que Ceballos i Mariano, amb una relació complicada amb el Reial Madrid, estarien ja condemnats a fer les maletes.