El Reial Madrid ha guanyat per la mínima a l'Inter de Milà gràcies a un gol de Rodrygo en l'estrena de la Champions League, però la notícia és a Barcelona. La situació econòmica al conjunt català és un drama. La pèssima gestió de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu i l'efecte de la covid han deixat 1.350 milions d'euros de deute. El president Joan Laporta, amb els nous directius, s'han trobat un escenari pitjor del qual s'imaginaven i es plantegen tota mena d'opcions, inclús convertir-se en una Societat Anònima.

Possibilitat de ser una Societat Anònima

Així de contundent s'ha mostrat i ho ha explicat el director d'OKDiario, Eduardo Inda, al programa El Chiringuito. Inda ha argumentat que el Barça ha de tornar a tenir capital per poder competir contra els grans d'Europa, i sobretot amb els clubs-estat com el PSG i el Manchester City. Mentrestant, els directius culers tenen la tranquil·litat d'haver rebut un préstec de 595 milions d'euros per part de Goldman Sachs que s'ha de tornar en 10 anys. L'interès és de l'1,98%, una xifra menor de la qual preveien.

RDP Joan Laporta estat financer del Barça Carlos Baglietto13

Laporta parlant durant una roda de premsa / Carlos Baglietto

L'entrada de nou capital podria passar per convertir-se en una SA, ha defensat Inda, però aquesta és una opció impopular entre la massa barcelonista. S'ha dit milers de vegades que el club blaugrana és propietat dels seus socis i això tombaria aquesta afirmació. Seria tot un escàndol si acaba succeint.

Florentino i Laporta comparteixen confidències des que són aliats en el tema de la Superlliga europea, però des del club català creuen que l'aposta econòmica per aquesta nova competició arribarà tard. No hi ha temps i cal moure fitxa abans, pensen des de Barcelona i ser una SA és sobre la taula.

Florentino Perez obras 2 Real Madrid Europa Press

Florentino durant un acte del Madrid / Europa Press

Les altres opcions per tornar a tenir líquid era acceptar el fons CVC de la Lliga, que va rebutjar Laporta, o vendre jugadors. La plantilla blaugrana no està per tirar coets i els joves que tenen bon cartell són el present i el futur més immediat de l'entitat. Pedri, Ansu Fati, Araujo, Frenkie De Jong, Gavi, Nico González i Riqui Puig, entre altres, són la gran il·lusió del barcelonisme i si s'opta per vendre'ls es perd la identitat i la filosofia que s'ha defensat des de fa anys. 

Inda ha comentat que convertir-se en una SA no significaria tota la venda del capital social sinó que posaria a la venda el 49% del club perquè la majoria seguís sent dels socis. Florentino veu aquesta opció com la més factible i suposaria que el Barça tornés a ser competitiu. Per la seva part, si el Madrid estigués en la mateixa situació, el president madridista no dubtaria en ser una SA.

Joan Laporta rueda de prensa / Carlos Baglietto

Laporta donant explicacions / Carlos Baglietto

El Barça s'ha vist perjudicat els últims anys per la pèssima gestió esportiva. S'han realitzat fitxatges a un preu fora de mercat i s'han pagat els salaris més elevats d'Europa. Laporta ha aconseguit alliberar massa salarial amb les sortides de Messi i Griezmann, sobretot, però no n'hi ha prou. Per això, el club blaugrana segueix treballant per acordar rebaixes salarials amb els actuals jugadors i buscar noves vendes d'aquells que no tenen un perfil culer. Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba ja s'han rebaixat el seu sou i han diferit part de la seva fitxa per ajudar el club i el Barça està en negociacions amb jugadors com Sergi Roberto i Samuel Umtiti.

 

Imatge principal: Laporta i Florentino a la llotja del Di Stéfano / EFE