Fa anys que el Reial Madrid busca un lateral dret que agafi el relleu de Dani Carvajal. El club blanc va fer una aposta important pagant 32 milions d'euros per Álvaro Odriozola, però el fitxatge no va sortir com s'esperava, per la qual cosa Carvajal va continuar sent el titular indiscutible. I ara, amb el madrileny acabats de complir els 32 anys, el Reial Madrid entén que ha arribat el moment de realitzar el fitxatge, i cada vegada té més clar l'elegit, Yan Couto, un dels millors jugadors de la Lliga en aquesta temporada, a les files del Girona.

Malgrat que el brasiler acumula ja 4 temporades a Europa, només té 21 anys, per la qual cosa, de seguir amb el seu creixement actual, va camí de ser un dels millors laterals drets de la pròxima dècada, el que ha dut el Reial Madrid a plantejar-se molt seriosament el seu fitxatge. I aquest dissabte, Florentino Pérez tindrà la possibilitat de veure en acció el brasiler, que s'ha recuperat a temps de les molèsties que arrossegava en els últims dies i que, per tant, serà titular en el partidàs del Santiago Bernabéu.

Florentino Pérez Reial Madrid / Foto: Europa Press
Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Foto: Europa Press

Yan Couto, propietat del Manchester City

El principal problema per al Reial Madrid és que no haurà de negociar amb el Girona, sinó amb el Manchester City, el propietari dels drets del lateral dret brasiler. Va ser el club anglès el que va pagar 6 milions d'euros el 2020 al Coritiba per fitxar Yan Couto. Sense lloc en l'Etihad Stadium, el Manchester City va cedir al jugador al Girona on, com era d'esperar, el jugador va patir per adaptar-se, sent tan jove i estant en un futbol tan diferent del brasiler. Acabada la temporada, el Manchester City va prendre la decisió de cedir a Yan Couto al Braga portuguès, on el lateral, ara sí, va explotar definitivament, sent un autèntic punyal per la banda dreta.

Va ser llavors quan es va decidir que l'ideal era que Yan Couto tornés a Girona, amb Míchel ja com a entrenador. I el resultat ha estat espectacular, ja que el lateral dret ha anat creixent a una velocitat de creuer, primer sent el suplent d'Arnau Martínez i després arrabassant-li el lloc.

Míchel, dirigint un partit del Girona / Foto: EFE
Míchel, dirigint un partit del Girona / Foto: EFE

Yan Couto, una de les claus del Girona

I és que aquesta temporada, Yan Couto està sent un autèntic espectacle, aportant per la dreta el que aporta Savinho per l'esquerra, dos punyals primordials per entendre l'espectacular temporada que està firmant el Girona de Míchel. Yan Couto acaba contracte aquest 30 de juny, encara que per molts intents que ha fet el Reial Madrid, la renovació amb el Manchester City és molt a prop de fer-se oficial.

El jugador, això sí, vol seguir creixent, per la qual cosa li agradaria fer el salt al Manchester City. Pep Guardiola l'està valorant, ja que el brasiler sembla preparat, encara que no es descarta deixar-lo un any més en Girona, sobretot si el club català aconsegueix classificar-se per a la pròxima edició de la Champions League. Tampoc no es descarta negociar el seu traspàs al Reial Madrid, encara que l'oferta haurà de ser econòmicament molt suculenta.