El Girona és l'únic club de la Primera Divisió que encara no ha fet oficial cap contractació des que va començar el mercat de fitxatges d'aquest estiu. L'equip català ja ha disputat dos partits amistosos aquesta pretemporada (un empat a Peralada i una derrota davant el Benfica), els quals denoten que encara cal treballar en la plantilla del primer equip per fer-la més competitiva.

És per això que Míchel Sánchez va fer saber als mitjans en finalitzar el partit davant el Benfica que en els propers dies es concretarà el futur de l'argentí 'Taty' Castellanos i del brasiler Yan Couto, els quals arribaran cedits fins a final de temporada pel City Group, del qual en pertany el Girona, o d'altres clubs com el New York City FC o el Manchester City.

Míchel Sánchez entrenador Girona @GironaFC
Míchel Sánchez, entrenador del Girona, confia que tindrà un equip per a fer un bon paper la temporada vinent a primera / Foto: Girona FC

Els nous fitxatges del Girona rejoveneixen l'equip

Míchel va mencionar a peu de gespa després d'acabar la lluitada derrota davant el conjunt lisboeta que dos jugadors arribarien a Montilivi per jugar a Primera Divisió la temporada vinent davant equips com el Barça o el Reial Madrid. Castellanos i Couto, doncs, arribaran per a potenciar la davantera i la defensa.

Valentín Mariano 'Taty' Castellanos és un davanter de 23 anys que actualment juga al NYFC i que té la porteria entre cella i cella: porta 18 gols (13 gols a la Major League Soccer) i 4 assistències en totes les competicions aquesta temporada. Està clar que ajudarà molt al Girona amb la cessió fins a final de temporada, on formarà una parella interessant amb Christian Stuani.

El tècnic madrileny dels blanc-i-vermells també es va mostrar optimista amb la incorporació del lateral dret de 20 anys Yan Couto, el qual aportarà velocitat, més verticalitat en atac i també més seguretat en defensa. Sembla ser, doncs, que l'entrenador de Vallecas aposta per la joventut. Couto juga actualment al Manchester City, i ja va disputar una temporada al Girona, concretament la 2020/21, i va estar també cedit la passada temporada, aquest cop al Braga.

Els resultats no acompanyen de cara a la Primera Divisió

El primer compromís amistós del Girona va ser el passat 19 de juliol contra el Peralada, un empat sense gols que va deixar en evidència un equip que li falta alguna cosa per a competir la temporada vinent. Va haver alguna que altra sorpresa, però, d'alguns joves del planter. Joel Roca, un extrem nascut l'any 2005, una de les apostes principals dels gironins, i Óscar Ureña, del 2003, el millor de l'equip a la segona part.

L'altre xoc es va disputar a Suïssa: una derrota per 4-2 contra el Benfica. En aquest altre partit el Girona va aguantar tota una primera part, però no va poder fer res a la segona, tot i que va ser Stuani que va obrir el marcador al minut 52. Tanmateix, l'equip de Míchel es va mostrar fort durant molts minuts i va demostrar que l'estil i l'esforç és allò pel qual aposten.