La Fiscalia ha demanat al jutge que processi Neymar, el seu pare, l'expresident del Barça Sandro Rosell, el FC Barcelona i el Santos pels delictes de corrupció en els negocis i estafa pel suposat engany en el preu del seu traspàs al fons brasiler DIS, gestor del 40% dels drets del futbolista.

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va arxivar en un primer moment aquest cas en no detectar delicte, però la sala penal va fer revocar aquest arxiu i el va obligar a processar-lo.

En resposta a aquesta ordre, De la Mata va dictar un concís acte en el qual, directament, demanava a les acusacions que presentessin els seus escrits d'acusació per obrir judici oral, obviant el tràmit del tancament del sumari i pas a procediment abreujat (equivalent al processament), per la qual cosa ara la Fiscalia recorre aquest acte i li demana que els processi.

Considera que Neymar, el seu pare, Rosell i l'expresident del Santos Odilio Rodrigues, així com els dos clubs com a persones jurídiques, van incórrer en els delictes de corrupció en els negocis i d'estafa impròpia en el procés de fitxatge del jugador per part del Barça des del club brasiler Santos.