Es van coneixent més detalls sobre la denúncia que la Fiscalia interposarà contra el Barça pel cas Negreira. Si en el dia d'ahir es va conèixer que el club blaugrana seria querellat com a persona jurídica per corrupció en els negocis i que l'expresident Josep Maria Bartomeu i alguns dels exdirectius culers entrarien dins la querella per administració deslleial, la denúncia també inclourà l'ex-executiu Albert Soler, segons ha confirmat ElNacional.cat. Qui també seria denunciat seria l'antic CEO del Barça, Òscar Grau. I s'hauria sol·licitat la compareixença de Joan Laporta com a testimoni.

Albert Soler, 7 anys al Barça

Albert Soler entra dins de la denúncia de la Fiscalia després de ser una de les persones amb més responsabilitats dins del Barça des del 2014 i fins al 2021, quan va ser acomiadat per Joan Laporta després de tornar a agafar el càrrec de president del club blaugrana. Soler havia entrat al Barça al 2014 com a Director de Relacions Institucionals, mentre que al 2015 va agafar les regnes de la Direcció d'Esports Professionals, entre ells el futbol fins a l'octubre del 2017. Després va perdre una mica de protagonisme i va assumir les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala. A tot això, sí tenia molt pes dins del club per la seva funció de director de Relacions Institucionals, i reunint-se habitualment amb la Liga, la RFEF, l'ACB, l'Eurolliga, la lliga Asobal...

Albert Soler CSD / Foto: Europa Press - Cézaro De Luca
Albert Soler prenent possessió al seu càrrec al CSD / Foto: Europa Press - Cézaro De Luca

Ara mateix treballa com a director d'àrea a l'assessoria d'ACENTO Public Affairs, però en el passat destaca per la seva vessant política com a militant del PSC. Soler havia estat Director d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona (1999-2005), també Director General d'Esports del Consejo Superior de Deportes (CSD) (2008-2011), a més de convertir-se en Secretari d'Estat per a l'Esport abans de la seva etapa al Barça i de dirigir el CSD després de marxar del Camp Nou.

El cas Negreira segueix apuntant el Barça

El Barça està en el centre de totes les mirades per culpa de la nova actuació de la Fiscalia, que s'ha decidit a denunciar el Barça pel cas Negreira. Corrupció continuada en els negocis, administració deslleial i falsedat pels pagaments que es van fer a José María Enríquez Negreira, qui era vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) fins al 2018, quan el Barça de Bartomeu va decidir deixar de pagar pels seus informes.

Aquest dimarts es va conèixer que la Fiscalia actuaria i que denunciaria el Barça pel cas Negreira. S'espera que entre aquest dimecres o dijous es presentarà la documentació contra el club blaugrana.

Barca escudo EFE
Entrada de les oficines del Barça al Camp Nou / Foto: EFE

I des d'aleshores que el mateix Negreira va començar a amenaçar el Barça a través del burofax, va reclamar més diners i va intentar seguir amb el seu negoci particular. Fins i tot, es va oferir al 2020 al club blaugrana per si volien els seus serveis per ajudar amb el nouvingut VAR.