El campió d'Europa de 5.000 metres d'atletisme, Ilias Fifa, ha estat detingut aquest matí al seu domicili de Santa Coloma de Gramenet, per la Policia Nacional, en una operació contra el dopatge en l'esport.

Segons han informat a Efe fonts policials, s'estan fent diversos registres en poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona i en altres punts d'Espanya, fruit d'una investigació ordenada pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Mataró.

Fifa, de 28 anys, és un atleta d'origen marroquí, nacionalitzat espanyol, que el 2016 es va proclamar a Amsterdam campió d'Europa dels 5.000 metres, per davant del també espanyol d'origen marroquí Adel Mechaal.

La causa, que es troba sota secret de sumari, va ser oberta el mes de juny passat com a conseqüència d'una denúncia de la Policia Nacional, per un presumpte delicte contra la salut pública, per la presumpta utilització de medicaments prohibits.

Dins d'aquestes diligències, la jutgessa ha ordenat per avui deu entrades i escorcolls en domicilis de Catalunya (Santa Coloma de Gramenet, Mollet, Esplugues i Arenys de Mar), Guadalajara i València.

Un d'aquests domicilis és la residència habitual de Fifa, una de les tres persones que, fins al moment, han estat detingudes en aquesta operació antidopatge, de la que s'ocupa la Unitat Central de Delictes contra les Persones de la Policia Nacional.

El Barça, disposat a emprendre mesures

La detención de Fifa, actualmente corredor del Barça, ha fet reaccionar el club. "Posarem sobre la taula la presumpció dinnocencia", ha confirmat aquest matí el portaveu del Barça Josep Vives. "Veurem què ha passat i valorarem els indicis de criminalitat que hi ha", ha seguit dient. "El Barça sempre sha manifestat en contra d'aquest tipus d'actuacions i, si fa falta, prendrà de manera contundent decisions", ha conclòs Vives.