Fernando Alonso porta ja tota una vida en la Fórmula 1. Als seus 42 anys es continua sentint en forma i amb corda i energia suficient per aguantar alguns anys més al Gran Circ. Tanmateix, el bicampió del món s'està endinsant en els últims anys de la seva carrera, si no l'últim, ja que el seu contracte amb Aston Martin expira a finals de 2024. Però, des de l'escuderia britànica, no han rebutjat, ni de bon tros, la possibilitat de posar-li sobre la taula una renovació, per un any, fins a 2025, perquè continuï vinculat a l'equip i continuï ajudant al desenvolupament del monoplaça.

Per a ningú no passa desapercebut que Alonso és una llegenda en actiu de l'automobilisme. Els seus avançaments impossibles, les seves grans defenses, en definitiva, la seva manera de pilotar, l'han convertit en un dels referents més importants del Gran Circ, com així ho han deixat clar, infinitat de pilots que han passat pels circuits. A més, els seus títols l'aixequen fins a l'Olimp de la Fórmula 1, malgrat no ser el que més entorxats té. El bicampió del món és el més premiat d'aquest esport a Espanya, i el que més passions aixeca.

Fernando Alonso saludant / Foto: EFE
Fernando Alonso saludant / Foto: EFE

Fernando Alonso pensa en el futur

Són molts els que somien veure l'asturià, de nou, a dalt de tot del podi, consolidant així la famosa victòria número 33 en la seva trajectòria. Existeix il·lusió i optimisme a l'equip, i en el mateix pilot, amb la temporada que s'acosta, conscients que pot ser l'última oportunitat per a ell de poder aconseguir un nou triomf i un tercer mundial, que significarien el fermall d'or a una excelsa carrera.

I és que ja cal anar fent-se a la idea d'una retirada de Fernando Alonso, que ja plana sobre el seu cap. Precisament per això, l'asturià ha estat protagonista, després de fer unes declaracions respecte al futur il·lusionant que l'espera a la Fórmula 1, quan ell ja no hi sigui. En l'àmbit nacional, Carlos Sainz ja és una realitat i, als seus 28 anys, ha demostrat les seves capacitats per estar en les posicions davanteres amb una gran escuderia com Ferrari. El madrileny acumula dues victòries en el seu palmarès, però, si tot segueix el seu curs, continuarà sumant.

Clement Novalak celebrant una victòria en Fórmula 2 / Foto: Europa Press
Clement Novalak celebrant una victòria en Fórmula 2 / Foto: Europa Press

No obstant això, Fernando Alonso ha volgut anar molt més enllà, i enaltir als que, ell creu, seran les noves estrelles del Gran Circ. El bicampió del món té una acadèmia de pilots, joves promeses amb un gran talent i un gran potencial per desplegar que, el dia de demà, seran els candidats a ocupar les posicions davanteres de la graella.

Els 3 favorits a conquerir la Fórmula 1 en un futur

"Ara veig molts pilots amb la passió que jo tenia quan era jove. Només necessiten dues o tres orientacions i indicacions que els ajudaran a llarg termini al món de l'automobilisme, així que soc feliç de fer-ho. I sento la satisfacció de tots els que estem en el projecte", va dir un orgullós Fernando Alonso a RacingNews365.

Gabriel Bortoleto celebrant una victòria en Fórmula 3 / Foto: Europa Press
Gabriel Bortoleto celebrant una victòria en Fórmula 3 / Foto: Europa Press

A l'esmentada acadèmia, l'A14 Management, Alonso allotja joves pilots de totes les nacionalitats. Molts d'ells es convertiran en els futurs aspirants a aconseguir el títol de campió del món de Fórmula 1, cosa que ja comença a preocupar Max Verstappen. En concret, l'asturià ha destacat a tres candidats que cal seguir molt de prop: Clement Novalak, Nikola Tsolov i Gabriel Bortoleto, aquest últim recent campió de Fórmula 3, el seu primer any en la categoria.