Les notes de la Fórmula 1 després de la cursa a l'Aràbia Saudita han portat alguna polèmica. Després que Fernando Alonso es mantingués ferm davant del Mercedes de George Russell durant 42 voltes i fos capaç de sobreposar-se a les prediccions (la simulació de cursa preveia una setena posició i va acabar cinquè), l'organització ha continuat considerant que hi ha 6 pilots millors que l'asturià.

Un 7,8 va ser la nota exacta que va obtenir Alonso, que va veure com fins a Nico Hülkenberg (dècim en cursa) aconseguia avançar-lo amb un 8 de nota. Malgrat ser un factor menor, no deixa de ser sorprenent que la mateixa Fórmula 1 menystingui el pilot asturià després d'estar mostrant ser competitiu amb un cotxe inferior davant el dels seus rivals a la part alta de la graella.

Fernando Alonso Jeddah pilotant / Foto: EFE
Fernando Alonso durant la cursa a Jeddah / Foto: EFE

Fernando Alonso continua sorprenent Aston Martin amb les seves actuacions

Ara com ara, Aston Martin és el cinquè equip de la competició. Red Bull, Ferrari, Mercedes i McLaren estan per davant dels de Silverstone que, malgrat haver millorat els errors del AMR23, no aconsegueixen donar amb la tecla per polir els errors del nou AMR24. El cotxe és capaç de brillar a una volta en classificació, però en ritme de cursa cau en picat. És aquí on Alonso mostra la seva habilitat i és capaç d'esprémer el cotxe al màxim, una cosa que té sorpresos els mateixos caps de l'asturià.

"Ho va aconseguir com probablement ningú més no pot fer-ho. No sé d'on es va treure aquest buit. Segons la meva opinió, sempre va estar al corrent de la situació", explicava Mike Krack, cap d'equip d'Aston Martin, sobre l'actuació d'Alonso per mantenir Russell darrere. "No és només el que aporta en termes de talent i habilitat a la pista, que crec que no és discutible. Aporta un extra a l'equip impulsant, empenyent i motivant a tothom", va afegir.

Mike Krack parlant en el Gran Premi d'Austràlia / Foto: Europa Press
Mike Krack, sorprès per les actuacions d'Alonso / Foto: Europa Press

Max Verstappen, el que millors notes saca

Malgrat que els espectadors van votar el debutant Oliver Bearman com a pilot del dia, per a la Fórmula 1 el rànquing (un altre més) està liderat per Max Verstappen. El neerlandès va rebre un 9,6 de nota després de guanyar el Gran Premi de l'Aràbia Saudita. Seguidament, el rookie obtenia un 9 de nota i el "podi" el tancaven Charles Leclerc i Oscar Piastri, ambdós amb un 8,2. Més a baix trobem a Sergio Pérez compartint posició amb l'esmentat Hülkenberg, els dos amb un 8.

De moment, la temporada acaba de començar i els resultats indiquen que ningú no està a l'altura de Red Bull. Els austríacs continuen dominant des de fins i tot els tests de pretemporada. En espera que algú sigui capaç d'arrabassar-los el primer lloc del podi durant alguna de les curses de la temporada, queda en l'aire la possibilitat d'una '33' que, ara com ara, sembla més lluny del que ho estava fa un any a aquesta mateixa altura de la competició.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!