Roger Federer acomiada la seva carrera professional amb derrota davant els estatunidencs Frances Tiafoe Jack Sock (4-6, 7-6 (2) i 11-9) competint, aquest cop braç a braç, amb el seu etern rival, amb Rafa Nadal. Ho ha fet entre llàgrimes, amb reconeixement icònic a l'alçada del seu llegat i disputant la Laver Cup, el torneig que ell mateix va crear. 

Les cames de Nadal i Federer noten els anys

El duet llegendari encetaria el partit endollat. Encara que la Laver Cup no deixa de ser un torneig oficial, el matx de comiat de Roger Federer no deixava de ser el més semblant a un amistós. L'atmosfera de l'O2 de Londres era d'il·lusió i de completa admiració cap als protagonistes del darrer torn de la primera jornada, essent, òbviament, els homes de l'equip europeu els principals al·licients. Federer i Nadal s'endurien el primer set (6-4), però Sock, i sobretot, Tiafoe estarien començant a carburar per començar a lluir-se a partir del segon set.

Tiaofe demostraria perquè és un rival tan dur amb jugades del caixet dels dos que tenia al davant. Mestre d'amagar la pilota, de camuflar les seves intencions, oferiria un autèntic recital. Els sacs d'en Rafa han estat percebuts com una oportunitat per a l'equip de la Resta del Món i els nord-americans aprofitarien per atacar-lo, però quan ha estat Federer qui ha assumit els serveis, ha evidenciat que en aquesta Laver Cup es pot dubtar del seu nivell físic però mai del tennístic.

Tot es decidiria al súper tie-break

Sigui com sigui, el matx posaria a prova les seves cames, perquè arribaria fins al súper tie-break en superar les dues hores de partit. La doble erra es desmarcaria en 3-0 encaminant la victòria, però els homes de vermell, els de la Resta del Món, remuntarien amb un 3-4 amb el punt del partit. Jack Sock s'adjudicava un joc inversemblant responent una rematada de Federer gairebé sense voler. A partir d'aleshores, màxima igualtat. Semblava que l'èpica havia d'acompanyar Federer fins al seu últim al·lè raqueta en mà. Moneda en l'aire i a l'expectativa.

Del 3-4 al 4-4 i d'aquí al 4-5. Intercanvi de papers que semblava escrit en el destí. El millor homenatge possible per a una llegenda com Federer. Màxima competitivitat i màxima esportivitat, tot i alguna bola de Tiafoe al cos dels seus rivals. Finalment, 11-9 a favor dels americans per posar el 2-2 entre Europa i la Resta del Món, resultat que havia començat a remuntar De Miñaur vencent Andy Murray hores abans.

Així doncs, Roger Federer s'acomiada del tennis en la que ha estat la derrota més aplaudida de la història. Com no podria ser d'una altra manera, Tiafoe i Sock, també han deixat la seva victòria a banda. Marxa un dels ambaixadors de l'esport mundial sobre la pista que li va brindar el seu primer Open. Aplaudiments infinits seran insuficients. Les llàgrimes dels avui companys quedaran marcades a la retina de l'aficionat i a la història d'aquest esport.