El Lleida Esportiu no ha pogut fer servir la samarreta de la senyera creada específicament per al partit d'aquest diumenge contra l'Atlético Seguntino per ordres de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). De cara a donar un suport més explícit al dret de Catalunya a decidir el seu futur en el referèndum de l'1 d'octubre, el club lleidatà ha volgut repescar el model de la segona samarreta de fa dues temporades i n'ha creat una de nova i més reivindicativa.

La sorpresa, però, ha arribat al moment de començar la jornada al Camp d'Esports perquè un impediment de la Federació Espanyola ha deixat el Lleida sense poder estrenar-la. Segons explica el club en un comunicat, tot i que la tripleta arbitral va comunicar a la RFEF la intenció del Lleida de canviar d'equipació, l'ens espanyol "prohibeix jugar amb ella" i també ha advertit l'entitat catalana que si no feien cas a les seves ordres, el partit quedaria suspès.

L'acte reivindicatiu del Lleida ha quedat esguerrat per ordres dels suprems del futbol espanyol. En un missatge a les xarxes socials del club català ha mostrat com finalment han vestit amb la seva primera samarreta, la blava, "per imperatiu".

Al final del partit els futbolistes del Lleida s'han possat la samarreta quadribarrada.

L'Atético Saguntino, club del País Valencià, tampoc veia bé aquest canvi d'uniforme del Lleida i per això ha demostrat poca predisposició a ajudar el club català. El Lleida explica també en el seu comunicat que "l'Atlético Saguntino malgrat haver estat informat (del canvi de samarreta), s'ha desplaçat a Lleida només amb la primera equipació, la vermella". Una mostra més de la poca intenció de portar les dues samarretes de què disposen per facilitar el club lleidatà a jugar amb la samarreta de la senyera.