Ilaix Moriba ja no és jugador del FC Barcelona. Després de força dies de negociacions, el migcampista sorgit de la Masia ha estat traspassat al Red Bull Leipzig de la Bundesliga a canvi de 16 milions d'euros fixos més 6 en variables, una xifra que acontenta el club blaugrana i l'entorn del jugador, el principal culpable que la carrera d'Ilaix en el Barça hagi acabat poc després de començar. A més, es reserva el 10% d'una futura venda del futbolista.

Koeman Ilaix Moriba Barça Sevilla EFE

Ilaix Moriba tenia la plena confiança de Koeman / EFE

Ilaix i les seves pretensions de crac

I és que Ilaix Moriba era una de les pedres angulars sobre les quals el Barça volia construir l'equip del futur, juntament amb altres joves talents com Pedri, Ansu Fati, Gavi, Araujo, Riqui Puig o Demir. El migcampista, que comptava amb el beneplàcit de Koeman, acabava contracte el pròxim 30 de juny, per la qual cosa era imperatiu renovar-lo, un fet que ha estat totalment impossible.

I és que amb un salari ja molt per sobre del que marca tota lògica, el pare d'Ilaix i els seus nous representants, tot i conèixer la delicada situació econòmica del Barça, van exigir unes quantitats desorbitades en les negociacions per a la renovació, la qual cosa va portar al club blaugrana a tensar la corda, conscient que les formes d'Ilaix estaven sent molt perjudicials, ja que podrien marcar un precedent molt perillós.

ILAIX MESSI FCB

Ilaix, celebrant un gol amb Messi / FCB

El Leipzig convenç l'entorn d'Ilaix

Malgrat que el Barça va oferir un bon contracte a Ilaix, l'entorn del jugador no va canviar les seves pretensions, la qual cosa finalment va provocar que el club s'atipés i li fes saber que no permetria que marxés gratis la pròxima temporada. Amb fitxa encara de l'equip juvenil, Ilaix es va quedar fora de la pretemporada del primer equip i va ser informat que s'estaria un any a la grada si no renovava el seu contracte. Per contra, tindria les portes obertes, sempre que vingués amb una oferta de prop de 20 milions d'euros.

I ni així l'entorn del jugador no s'ha comportat correctament. El Barça va rebre una molt bona oferta del Tottenham, però l'entorn d'Ilaix la va rebutjar perquè els emoluments que percebien per l'operació no eren els que esperaven. La prima que oferia el RB Leipzig era superior, així que el destí escollit era Alemanya. El Barça va acceptar el canvi de rumb, però era obligatori que el Leipzig s'apropés als 20 milions d'euros.

Finalment, el club alemany ha posat a sobre de la taula 16 milions d'euros fixos més 6 en variables. Ilaix ja forma part de la història del Barça.

 

Imatge principal: Ilaix, celebrant un gol en el partit contra l'Osasuna de la temporada passada / EFE