Ilaix Moriba hauria de ser una de les perles de la Masia que passés a ser important al primer equip del Barça la pròxima temporada. El problema és que el migcampista segueix sense renovar el seu contracte, que expira el pròxim 30 de juny, motiu pel qual el club blaugrana, aprofitant que encara té fitxa del filial, ha decidit deixar-lo fora de les llistes de convocats del primer equip del Barça i del filial.

ilaix masia @fcb

Ilaix Moriba, a la porta de la Masia / FCB

Ilaix no renova i juga amb presumptes ofertes externes

I és que amb Ilaix ja plou sobre mullat. El migcampista, que es va guanyar la confiança de Koeman amb la seva qualitat i versatilitat, ja va posar molts problemes en la seva última renovació amb el Barça, que finalment va haver d'assumir les altes exigències dels representants del jugador.

Malgrat que en aquests moments la representació d'Ilaix recau en l'agència Rogon, Mamady Moriba, el seu pare, continua molt ficat en les negociacions, i fa unes setmanes no va dubtar a pressionar el Barça amb unes declaracions que no van agradar gens a la cúpula blaugrana. "Teníem ofertes del Chelsea, el City i la Juventus, i vaig anul·lar un viatge a Manchester perquè el Barça va apostar fort", va afirmar el pare d'Ilaix, que no va negar, i fins i tot va fer broma, quan va ser preguntat sobre l'interès del Reial Madrid per fitxar el seu fill a cost zero el pròxim estiu. "Interès del Madrid? Millor parlem d'una altra cosa", va afirmar entre rialles.

Koeman Ilaix Moriba Barça Sevilla EFE

Ilaix Moriba, rebent ordres de Koeman / EFE

El Barça deixa Ilaix fora de la pretemporada

L'objectiu del Barça continua sent el de renovar el contracte d'Ilaix Moriba, que passaria a tenir fitxa del Barça B amb vista a formar part del primer equip en un futur a mig termini. El jugador, a més, té la total confiança de Ronald Koeman, que no dubtarà a donar-li minuts, i més en una temporada en què la presència de jugadors de la casa serà molt alta.

El problema és que Ilaix continua demanant unes xifres molt allunyades a la realitat econòmica del club, que està patint un autèntic Via Crucis per quadrar una massa salarial disparada, i, en certa manera, continua jugant amb els presumptes interessos d'altres grans clubs. Al final, el Barça ha dit prou, ja que no acceptarà un joc que al futbolista ja li va sortir bé en la seva última renovació, en la qual va aconseguir un salari per sobre del qual teòricament li hauria d'haver tocat.

De moment, Ilaix Moriba es queda fora de la pretemporada del primer equip del Barça i fins i tot de la del Barça B. Seguirà al juvenil. El cas va per llarg.

 

Imatge principal: Ilaix Moriba, celebrant el gol que va marcar contra l'Osasuna / Europa Press