El Barça farà el referèndum telemàtic sobre el finançament de l'Espai Barça el proper diumenge 19 de desembre. Joan Laporta i la seva junta directiva han complert la paraula que van donar en la passada assemblea de compromissaris i consultaran als socis perquè prenguin una decisió vital per al futur del club.

Es decideix el futur de l'Espai Barça

Si ahir es va aprovar la consulta vinculant en sessió ordinària de la junta directiva, des d'aquest dissabte i fins al dia de la votació s'ha habilitat l'Exposició del Referèndum de Finançament de l'Espai Barça, que està ubicada a l'esplanada de tribuna del Camp Nou. Els socis que ho desitgin podran visitar l'espai per consultar els detalls del finançament, com també les novetats del projecte i quin serà el funcionament de la votació.

A més, hi ha previstes una sèrie de sessions informatives i visites guiades. I el mateix club ha llançat una nova campanya de marca dirigida als socis amb la idea "d'incentivar al màxim la seva participació d'aquesta votació sota el concepte de 'Si tots votem, guanyarem!'".

Referèndum telemàtic

El referèndum és el resultat del vistiplau que van donar els socis compromissaris (405 vots a favor, 21 en contra i 6 en blanc) a la junta de Laporta per negociar una operació de finançament d'un màxim de 1.500 milions d'euros per construir l'Espai Barça. La votació serà telemàtica per primera vegada en la història del club, però també amb la possibilitat de fer-se presencialment a l'Auditori 1899.

La pregunta que els socis hauran de respondre serà: "Ratifica la decisió de l’Assemblea de Compromissaris d’autoritzar la Junta Directiva perquè realitzi les actuacions necessàries per aconseguir finançament per al projecte Espai Barça per un import que no superi els 1.500 milions d’euros?".

Només podran votar els socis majors d'edat i que estiguin legalment capacitats, a més de tenir una antiguitat mínima d'un any. Així doncs, són 110.159 els socis que podran votar dels 142.038 totals que té el club a dia d'avui.

Camp Nou Espai Barca FC Barcelona

Socis del Barça visitant l'exposició del Camp Nou / FC Barcelona

El futur del Barça està en joc i l'Espai Barça serà un dels punts més importants per competir a nivell econòmic. Una font de recursos que s'ha de renovar, però que els socis culers hauran d'aprovar. El finançament és bàsic per a un Barça en plena crisi econòmica.

 

Imatge principal: Recreació del nou Camp Nou / FC Barcelona