Tres punts i moltes gràcies. El Barça ha començat bé, però ha acabat patint, demanant l'hora i desil·lusionant els culers davant d'un Getafe que no s'ha rendit en cap moment. Els gols de Sergi Roberto i Memphis Depay s'han convertit en tres punts vitals per seguir a la zona alta de la Lliga Santander abans de l'aturada de seleccions (2-1).

Gols al Camp Nou

El Camp Nou s'ha tornat a omplir amb 26.543 espectadors per veure si el Barça reaccionava o no després de l'empat de San Mamés. I amb un onze sense gaires sorpreses, amb el retorn de Ter Stegen a la porteria, Emerson per Dest, Sergi Roberto en el lloc de Pedri, i Araujo i Lenglet com a centrals, el Barça ha saltat a la gespa. I ho ha fet d'una manera poc habitual, amb ritme i atacant des del moment que s'ha posat en joc la pilota. No estava adormit.

Sergi Roberto ha empès a gol una centrada de Jordi Alba en un dels primers atacs del Barça. Al minut 2, avantatge culer. I aquesta embranzida l'ha aprofitat l'equip blaugrana per buscar la golejada des de bon inici. Volien repetir la golejada contra la Reial Societat de fa dues setmanes.

Emerson Royal Barca Getafe EFE

Emerson Royal controlant la pilota contra el Getafe / EFE

Però més enllà del primer gol, el partit ha tingut fases de tot. A falta d'un líder clar, el joc del Barça ha passat molt pel mig del camp. Busquets, entre jugar de central i migcampista, ha controlat el partit —a la primera meitat— com només ell sap fer. Sergi Roberto ha buscat sempre les desmarcades, però no han tornat a ser tan resolutives com la primera. I De Jong s'ha encarregat de portar el timó.

Més enllà dels detalls de Memphis Depay i de com posava nerviós a la defensa del Getafe cada vegada que tenia la pilota als peus, Braithwaite s'ha mostrat hiperactiu però gens efectiu, i Griezmann, perdut com sempre, ha rebut xiulets per part de l'afició. I mentre hi havia cert descontrol al Barça, gol de l'exblaugrana Sandro al minut 18 en una jugada aïllada i en la qual la defensa culer estava totalment despistada.

Tot i això, la insistència del Barça en atac ha tornat i també la màgia de Memphis. Rep la pilota dins l'àrea, encara dos rivals, fa una bicicleta, un retall i xuta a peu parat. Golàs a la mitja hora de joc per donar tranquil·litat als culers.

Jordi Alba Sergi Roberto Memphis Barca celebracion EFE

Els jugadors del Barça celebrant un gol contra el Getafe / EFE

I decepció culer

En els partits contra el Getafe al Camp Nou sempre acostuma a haver-hi gols, i aquesta vegada no ha estat diferent. El Barça, però, imprecís amb la pilota, sense el control absolut del partit, ha donat peu als madrilenys a creure en puntuar al feu culer.

I aleshores, just al descans, el Getafe ha fet un canvi ofensiu, modificant el seu esquema i, conseqüentment, incomodant més al Barça. I aquest partit del Barça que anava de més a menys, podria haver tingut una altra decepció al minut 55. Sort que l'exblaugrana Carles Aleñá s'ha embolicat quan tenia el gol fet i Emerson ha posat el peu a temps per evitar la rematada del futbolista català.

El Barça s'ha dedicat a desesperar el públic. Busquets, Memphis, Sergi Roberto, De Jong... tots perdent pilotes en passades molt senzilles. I per resoldre els problemes, Koeman ha pensat en donar entrada a Dest, Mingueza, Nico i Gavi ha debutat. També per culpa de les lesions de Braithwaite i Sergi Roberto.

Però és que aquest Barça no ha fet més que viure al límit durant tota la segona meitat i ha sobreviscut com ha pogut per mantenir la victòria per la mínima. Al final, el Getafe no ha pogut intimidar Ter Stegen i la victòria ha estat culer. Sort que ara arriba una aturada de seleccions i el Barça ha aconseguit imposar-se al Getafe. Tres punts vitals a la Lliga. A reflexionar.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra el Getafe / EFE