El Barça perd els dos primers punts de la temporada a la Lliga Santander després d'empatar a un gol contra l'Athletic Club a San Mamés (1-1). Partit decebedor blaugrana i gràcies per la insistència i el gol de Memphis Depay.

Un mal presagi

El nou Barça és com el vell Barça, però sense el jugador que decidia partits. Com ja era habitual la temporada passada, inici amb molts dubtes i amb un rival que pressionava molt amunt. Per tant, començament amb patiment, tal com va acabar el partit anterior contra la Reial Societat.

I després d'uns primers minuts sense saber com sortir amb la pilota controlada, una jugada aïllada de Memphis, amb fantasia dins l'àrea, ha donat l'opció a Braithwaite de fer el primer gol. Però el davanter danès no és un lleó letal i ha perdonat des de la frontal de l'àrea petita el que era més fàcil.

Memphis Barca Athletic EFE

Memphis Depay entre rivals / EFE

Però els avisos de veritat han estat de l'Athletic: pilota al travesser de Sancet al minut 11 i regal del porter Neto que gairebé acaba en gol d'Iñaki Williams al 18. I ha tornat a quedar demostrat que el Barça troba molt a faltar Ter Stegen, l'únic capaç de jugar amb els peus com un futbolista de camp.

El gran problema del Barça, però, ha arribat a la mitja hora de joc quan Gerard Piqué ha hagut de ser substituït després de rebre un fort cop a les costelles per part de Berenguer. Araujo ha hagut de sortir al camp sense escalfar, però la parella amb Eric Garcia ha estat sòlida. També gràcies a l'ajuda de Jordi Alba i Dest. Al Barça han estat protagonistes els jugadors defensius, i això no és bon senyal.

I és que només amb la voluntat de Memphis no es pot guanyar a San Mamés, i menys amb el retorn d'una afició entregada. Braithwaite no dona per més i Griezmann sembla que encara estigui de vacances. Tampoc ha estat un dia inspirat per a De Jong, Pedri o Busquets.

Frenkie de Jong Barca Athletic EFE

Frenkie de Jong superant Mikel Balenziaga / EFE

El moment de rugir

Però el gol anul·lat a Araujo de xilena just abans del descans, per fora de joc de Braithwaite, ha estat una clara definició d'aquest Barça: insistent, espantant a estones sense saber com, i sempre arribant a destemps o quan no tocava. I a aquesta decepció del final de la primera part se n'ha afegit una altra a l'inici de la segona meitat. No ha estat al primer minut de la represa ja que Araujo ha evitat el gol sobre la línia, però sí al minut 50 quan Iñigo Martínez ha fet el primer gol de cap després d'un córner.

L'Athletic ha tornat a rugir i San Mamés ho ha celebrat. Els lleons han espantat amb la seva pressió, amb la seva velocitat i amb les seves esgarrapades a pilota aturada. Un Barça tocat i gairebé enfonsat, però que no ha dit l'última paraula.

Memphis ha seguit creient, però pocs l'han acompanyat. Han entrat al camp Sergi Roberto i ha debutat Yusuf Demir. Els dos una mica descentrats. Però al minut 74, De Jong ha fet una vaselina impossible que ha acabat tocant el travesser, i un minut després Memphis ha fet un golàs amb la cama esquerra per empatar el partit.

Memphis depay vivian athletic club barça @FCBarcelona

Memphis Depay corrent darrere la pilota / EFE

El Barça ha buscat el gol de la victòria i l'Athletic també. Els últims minuts han estat de pura electricitat. Emerson Royal ha estat l'últim canvi de Ronald Koeman per intentar crear perill per la banda dreta, però ha estat per l'esquerra, on era Memphis, per on els blaugrana han creat realment perill.

I tot i voler guanyar, cap dels dos equips ho ha pogut aconseguir. S'ho ha merescut més l'Athletic. I el Barça ha acabat amb deu futbolistes després de l'expulsió d'Eric Garcia a l'últim minut. Al final, empat a un gol i primers dos punts que es deixa el Barça a la Lliga.

Imatge principal: Memphis Depay celebrant el seu gol / EFE