El Barça no només té una activitat frenètica perquè és l'últim dia del mercat de fitxatges d'hivern. El club ha treballat de valent durant els últims dies, i especialment durant la jornada del dia 31 de gener, per donar-li a Xavi Hernández més armes per poder afrontar la segona part de la temporada, amb la lliga i l'Europa League, amb la major de les garanties.

Laporta presentarà els resultats del 'forensic'

Però quan s'acabi aquest període de transferències, el Barça tindrà la plantilla tancada, almenys fins la temporada que ve, tot i que als despatxos la feina seguirà sent enorme. Perquè tot just l'1 de febrer, hores després de tancar fitxatges, cessions o sortides, Joan Laporta presenta a l'Auditori 1899 del Camp Nou els resultats del 'forensic', la investigació interna duta a terme a la recerca de la màxima transparència durant l'etapa de Josep Maria Bartomeu al capdavant de l'entitat. 

Malcom Barça Cultural Lleonesa EFE

També s'investigarà el fitxatge de Malcom / EFE

Però abans d'això, ja fa dies es va fer públic que l'entitat havia presentat davant la Fiscalia una denúncia per possibles irregularitats en la gestió de l'anterior junta directiva. I segons s'ha pogut saber en les últimes hores, un dels diferents motius que els ha portat a presentar aquesta denúncia és la sospita de que s'hagin pogut pagar comissions irregulars d'intermediaris en els fitxatges d'alguns futbolistes. 

Sospites en els fitxatges de Griezmann o Malcom

És el cas del d'Antoine Griezmann l'any 2019, provinent de l'Atlètic de Madrid, o el de Malcom l'any anterior, el 2018, des del Girondins de Burdeus, segons ha avançat El Periódico. El francès va canviar Madrid per Barcelona després que el Barça li pagués 120 milions d'euros al club matalasser, mentre que l'operació pel fitxatge de Malcom es va tancar per 41 milions d'euros.

Laporta Griezmann Barca FC Barcelona

Laporta té sospites sobre el fitxatge de Griezmann / FC Barcelona

El brasiler va durar un any al club, i va ser venut al Zenit de Sant Petersburg rus per 40 milions, abans que es devalués en excés i suposés una altra inversió nefasta en un jugador de nivell mitjà. El Barça, així doncs, ha sol·licitat al Servei de Delictes Econòmics de la Fiscalia de Barcelona, l'encarregada de dur a terme aquesta investigació, que vagi fins al final per esclarir-ho.

Bartomeu deia estar tranquil al respecte

Tal com explica El Periódico, es tracta del primer pas processal, que analitzarà si els documents oficials sobre les operacions que va dur a terme l'anterior junta poden ser constituents de delicte. Si es tenen indicis què pot ser així, habitualment es fan declaracions de testimonis o, si s'escau, dels propis investigats. Si es demostra una il·legalitat, el ministeri públic emetria una denúncia o una querella, i es podria sumar a les diligències ja obertes pel Barçagate.

Josep Bartomeu Efe

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça / EFE

L'única manifestació de Josep Maria Bartomeu al respecte la va treure a la llum el programa Onze, que van assegurar que l'expresident, en un missatge, els va dir que estava "tranquil". A més, van afegir que creia que el comunicat emès pel club era "infantil, poc seriós, i que només serveix per fer soroll".