Després del lamentable episodi de catalanofòbia viscut diumenge a la sala de premsa de l'estadi Francisco de la Hera, camp de l'Extremadura, el club local ha reaccionat. Els periodistes catalans després de la victòria del conjunt gironí van fer preguntes en català a Pep Lluís Martí, entrenador mallorquí del Girona, i diversos periodistes —els que segueixen l’Extremadura— van protestar.

Una situació que la comunicació del club català va portar molt bé, sense sobresalts, i que ara l'Extremadura s'ha volgut desmarcar dels fets. "Des del club no hi ha hagut cap indicació a algun periodista ni tècnic sobre la llengua que s'ha d'utilitzar al nostre estadi", comença dient el comunicat. "En tot moment vetlla per l'autonomia i la llibertat d'expressió de tots els professionals que ens visiten. En el nostre estadi són benvingudes totes les llengües i idiomes", afegeixen.

A més, per acabar-ho d'adobar, ha felicitat el Girona per la victòria sobre la gespa amb un missatge en català.

Una resposta contundent per treure's el barret. L'Extremadura com a club es posiciona i defensa la llibertat de llengua.

La roda de premsa completa de l'entrenador del Girona:

Més catalanofòbia amb els clubs catalans

Un episodi similar va passar al 2011 amb Raül Agné, aleshores entrenador del Girona, que va abandonar una roda de premsa al camp de l'Osca. Un fet similar també va passar l'any passat quan Gerard Albadalejo, aleshores entrenador del Lleida, que va defensar el català en un altre polèmic capítol de catalanofòbia.

El català es continua defensant en el món del futbol i en les sales de premsa.