Un cop de cap de Vasili Berezutski a l'última jugada del partit li roba dos punts a Anglaterra. La selecció de Roy Hodgson va mostrar dues cares davant d'un combinat rus extremadament disciplinat en defensa i que no es va rendir després del gol de falta de Dier.

A la primera part només li va faltar el gol per Anglaterra. Ho va fer tot. Dominava la possessió i ofegava la línia defensiva russa, que refusava una pilota darrera l'altra. Adam Lallana estava molt endollat al partit i va tenir les ocasions més clares. Va fregar el pal en dues ocasions però els anglesos no trobaven el camí del gol.

La selecció anglesa premia l'accelerador i deixava molts detalls de qualitat, confirmant, per joc, la seva candidatura a l'Eurocopa. Però la segona part va ser una altra història. Rússia va sortir més concentrada i va tapar les principals vies de creació anglesa. Anglaterra veia com el temps corria i no podia fer res per intimidar una ben plantada defensa russa.

El guió del partit el va canviar Dier. Una falta enganxada a la línea que marcava la frontal de l'àrea va suposar el primer gol del partit. El jove migcampista va afusellar el pal del porter d'un Akinféyev que va poder fer alguna cosa més. Era el minut 74 i Anglaterra no sabia el que se li venia a sobre.

A l'última jugada del partit, el capità rus Berezoutski va fer l'empat en una rematada de cap al segon pal. El defensa li va guanyar la partida a Rose i Alli per superar a Joe Hart per alt. Poc premi per una Anglaterra que va pecar de no tancar el partit a l'hora.

Gal·les i Bale fan història

La selecció gal·lesa ha aconseguit la seva primera victòria en una Eurocopa. I ho ha fet davant d'Eslovàquia, gràcies, en part, a un gol de falta de Gareth Bale.

El futbolista del Reial Madrid va obrir la llauna gràcies a un llançament de falta marca de la casa. La pilota va superar el porter eslovac Kozácik després de fer un estrany a l'aire. Bale aconseguia així, el primer gol de la selecció de Gal·les en un Europeu.

Eslovàquia va reaccionar amb amor propi per posar l'1-1 i igualar forces. Però Gal·les va a tornar a justificar el perquè se la considera la tapada del torneig.

Amb futbol i ganes, els gal·lesos van fer-se amb el domini del joc i les ocasions. Van inclinar el camp i el gol va ser la conseqüència inevitable de tot plegat. Robson-Kanu va donar-li els tres punts a una selecció que comença a somiar a les primers de canvi.

Albània frega la gesta contra Suïssa (0-1)

Era més que un partit. Albània i Suïssa comptaven amb jugadors de nacionalitats entrellaçades i el màxim exponent era el cas dels germans Xahka. Granit Xhaka (Suïssa) i Taulant Xhaka (Albània) van fer història al convertir-se en els primers germans que s'enfronten en un Europeu amb seleccions diferents.

El partit va acabar amb triomf helvètic gràcies a la generositat dels albanesos, que van regalar nombroses ocasions de gol i van acusar la falta d'experiència en competicions d'aquestes característiques.

El primer i únic gol de Suïssa va arribar als cinc minuts de joc. Una desastrosa sortida del porter Berisha en una falta lateral va permetre Schar connectar un bon cop de cap per obrir el marcador.

Tot i la generositat de la defensa albanesa, els suïssos no van saber matar el partit. A més, Albània va veure com al minut 37 es quedava sense el seu capità Loick Cana, expulsat de manera justa per doble targeta groga.

Arran de la vermella, Albània va ajuntar línies i li va crear molts problemes a Suïssa, que va poder sumar els primers punts del torneig gràcies a Yann Sommer, porter del combinat entrenat per Vladimir Petković.