Espanyol i Vila-real s'han repartit els punts (0-0) en un partit que ha tingut ocasions de sobres per acabar amb gols i on els pericos han estat a punt de guanyar amb dos gols invalidats, l'últim en el temps afegit.

Inici molt fort de l'Espanyol

L'Espanyol ha començat amb ímpetu en la tornada del futbol d'elit al RCDE Stadium. El partit ha començat després de mostrar en societat el títol que els acredita com a campions de la Segona Divisió de la passada temporada. Els pericos, amb l'empenta del seu públic, afamat de futbol de Primera Divisió, ha intentat trencar l'igualada amb un inici fulgurant, però ni Embarba, ni Puado ni Óscar Gil han trobat porteria.

Raul de Tomas RDT Rulli RCD Espanyol Villarreal EFE

RDT lluita amb Rulli una pilota dividida / EFE

Entre la defensa grogueta i el porter Rulli han mantingut l'empat en els primers minuts i han permés que el seu equip s'espolsés la son de sobre. No obstant, l'Espanyol no afluixava i De Tomás ha gaudit d'un u contra u que Rulli ha pogut aturar.

El domini local s'ha mantingut fins a la pausa d'hidratació de la primera meitat, al voltant de la mitja hora de joc, i en aquell moment les instruccions d'Unai Emery han funcionat i els seus han pogut sentir-se més còmodes i amb possessions més llargues.

Ocasions pels dos abans del descans

En el tram final abans del descans ambdós conjunts haurien pogut trencar l'empat. Primer Pedrosa ha posat una gran passada que no ha pogut rematar cap company, just després Diego López ha evitat el gol d'Alberto Moreno i ja en el temps afegit ha fet el mateix amb una rematada de Pedraza. Final boig abans del descans, amb la nota negativa de la lesió d'Adrià Pedrosa al braç, que no ha pogut seguir en el partit.

Vicente Moreno RCD Espanyol EFE

Vicente Moreno, molt actiu des de la banqueta / EFE

A la represa semblava que el guió s'invertia, amb una ocasió de Pedraza en el primer minut, però l'Espanyol no ha reculat i també ha gaudit de diverses arribades que no han acabat en massa perill. Anaven passant els minuts i no trobava el gol cap equip. Almenys no de forma legal. A Raúl De Tomás li han anul·lat un gol al minut 54, en la primera de tres ocasions clares dels pericos en un tram de cinc minuts de sotmetiment als castellonencs, que es defensaven com podien.

Gerard Moreno, estrella visitant i ídol local, ha buscat ser protagonista en el tram final i ha intentat marcar per primera vegada al seu ex equip, però avui tampoc ha sigut el seu dia. Era la cinquena vegada que jugava contra el seu Espanyol, però tampoc ha pogut enviar algun dels seus nombrosos intents al fons de la xarxa de Diego López.

Gerard Moreno i RDT segueixen sense trobar el gol

Tampoc ha estat encertat a l'altra àrea la referència blanc-i-blava, RDT, que en els últims minuts hauria pogut desfer l'empat però en un error de decisió ha regalat la pìlota a Rulli en una de les més clares. Quan el partit ja moria i podien signar les taules, el RCDE Stadium ha embogit amb un gol en el temps afegit de Wu Lei, que la setmana passada va complir el seu partit número 100 com a perico.

Gerard Moreno RCD Espanyol Villarreal EFE

Gerard Moreno segueix sense marcar contra el seu exequip / EFE

Però l'eufòria desfermada s'ha convertit ràpidament en resignació quan l'àrbitre l'ha invalidat per unes clares mans del xinès. Embarba ha perdonat i la pilota, després de rebotar al travesser, ha anat directa al braç de l'asiàtic per tancar la tornada del futbol de Primera a casa dels pericos amb un repartiment de punts. 180 minuts de futbol, i cap gol, ni a favor ni en contra. Solidesa defensiva, però poca punteria. Això acaba de començar.

Imatge principal: RDT es lamenta d'una ocasió desaprofitada durant el partit d'avui / EFE