L'Espanyol s'ha classificat per als vuitens de final de la Copa de Rei després de fer bo l'empat sense gols de l'anada i superar el Tenerife a l'RCDE Stadium (3-2). El conjunt blanc-i-blau s'ha refet del gol inicial tinerfeny gràcies a un altre error d'Iglesias Villanueva i dues grans dianes de Granero i Sergio García. Juan Carlos ha marcat el gol de l'honor al temps d'afegit.

Quan algú es va inventar el concepte 'partit trampa' segur que pensava en algun compromís semblant al que s'havia d'enfrontar l'Espanyol avui. Quique ho ha tingut molt en compte, i prova d'això és que tot i donar minuts a jugadors com Melendo, Dídac Vilà o Granero, entre d'altres, no ha volgut deixar a la banqueta Gerard Moreno i David López, claus en el seu esquema.

Contra les cordes

Malgrat que els blanc-i-blaus encadenaven un bon balanç en les eliminatòries coperes en què havien aconseguit un 0-0 a l'anada (tretze de les últimes quinze s'havien segellat amb classificació perica), els fantasmes de la passada temporada, quan l'Alcorcón va aconseguir un empat a un que va congelar l'RCDE Stadium, sobrevolaven sobre el fred ambient a Cornellà. I més quan el Tenerife s'ha avançat abans dels deu minuts de joc.

Guió conegut: per segon any consecutiu, la història es repetia. Bryan Acosta ha realitzat, sense cap mena d'oposició, un xut des de fora de l'àrea i Diego López, que havia aprofitat la Copa per tornar a la titularitat, no ha pogut evitar que la pilota entrés a la seva porteria. Cop psicològic. Els vuitanta minuts restants i el rival, onzè classificat de la Lliga Adelante i submergit en un mal moment, acompanyaven; l'ambient, en canvi, enrarit pel fred, la fluixa entrada (8.130) i el mal resultat, no.

Iglesias Villanueva té els enemics dins de casa

Tocava aconseguir la gesta que la temporada passada s'havia resistit i l'Espanyol ha posat fil a l'agulla. Amb Melendo al comandament de l'equip i Gerard Moreno com a referent ofensiu, els de Quique s'han anat apropant tímidament a la porteria visitant fins que Iglesias Villanueva ha acabat de donar-los l'empenta definitiva per igualar el marcador.

El gallec, que en l'últim partit que va arbitrar (l'empat a un entre València i Barça) no va concedir un clar gol de Leo Messi, ha tornat a ser decisiu assenyalant un penal inexistent a favor dels locals. La infracció ha existit, sí, però fora de l'àrea. I com a Mestalla, l'assistent, que es trobava en una posició adequada per veure sense problemes l'acció, no l'ha corregit. Avui, la seva mala decisió ha afavorit el conjunt català, doncs Gerard Moreno no ha perdonat des dels onze metres. Empat i descans.

Quique no vol sorpreses

El tècnic madrileny tenia pressa per capgirar el marcador i ho ha deixat clar donant l'entrada a Darder i Sergio García a la represa. Les seves entrades han permès a l'Espanyol tenir el control absolut del partit i el segon gol perico no ha tardat en arribar. Combinació notable entre Melendo, que sempre que juga demostra la seva qualitat, i Gerard Moreno i definició excel·lent de Granero des de fora l'àrea. 2-1.

Tot i que encara quedaven molts minuts per al final, el Tenerife ha abaixat els braços i no ha incomodat Diego López. Amb la classificació a la butxaca, els locals han fet un pas enrere i s'han limitat a esperar a que passessin els minuts. En una segona meitat de tràmit, els visitants no s'han estirat fins els últims instants, quan han intentat buscar la sorpresa a la desesperada.

La tranquil·litat que es vivia a Cornellà no podia imaginar el final boig que ha acabat sacsejant el marcador. Amb els visitants bolcats en busca de l'empat, Sergio García ha sentenciat el partit i ha provocat que el gol de Juan Carlos al temps d'afegit no hagi servit per res més que per maquillar el resultat final. Després de caure la temporada passada davant l'Alcorcón, l'Espanyol tornarà a ser als vuitens de final de la Copa del Rei.