L'Espanyol ha perdut merescudament en el seu debut a la Lliga al Ramón Sánchez Pizjuán, el camp del Sevilla. Els blanc-i-blaus han caigut golejats (6-4) en un partit amb moltes alternatives però que deixa ben clar en què ha de millorar l'equip de Quique Sánchez Flores.

L’Espanyol ha començat el partit de la millor manera possible. Tot i que el Sevilla portava la iniciativa del joc, els blanc-i-blaus han estrenat el marcador. Una magnífica jugada de Leo Baptistao ha acabat amb el gol de Pablo Piatti. En vuit minuts els de Quique ja havien demostrat del que eren capaços.

L’alegria "periquita" ha durat ben poc. El Sevilla ha necessitat ben poc per capgirar el marcador. Només dos cops de cap. El primer de Pablo Sarabia, i el segon, de Luciano Vietto. En 14 minuts l’avantatge de l’Espanyol havia saltat pels aires.

El partit ha entrat en una espiral de bogeria on les davanteres s’imposaven a les defenses. El Pizjuán era el jugador número 12 d’un equip que inclinava el camp cap a la porteria de Roberto amb el pas dels minuts.

Però el guió del partit tornaria a donar un gir de 180 graus. I ho faria somrient a l’Espanyol. Els de Quique Sánchez Flores s’han aconseguit sobreposar a les adversitats, fent gala d’una gran capacitat de resposta. De la mà d’Hernán Pérez i Víctor Sánchez, li tornaria a donar la volta al marcador.

El més difícil estava fet. Remuntar-li un 2-1 al Sevilla a casa. Però només s’havien jugat 44 minuts en una primera part del tot irracional. I en l’afegit, el duel encara embogiria més. Vietto aprofitaria una pilota morta a dins de l’àrea blanc-i-blava per fer l’empat a 3 en l’última jugada. Un partit de moltes alternatives, ocasions i gols.

Sense descans

Els dos equips han tornat de vestidors amb les dinàmiques intactes. En tres minuts, una ocasió per cadascú, deixant clar que el partit seguiria transitant per la mateixa línia. I ho ha confirmat el Sevilla amb el 4-3.

Una jugada de Sarabia per la banda esquerra de l’atac andalús ha acabat amb una passada enrere. La pilota ha creuat cames fins arribar al cor de l’àrea, entre el punt de penal i la frontal. Allà ha aparegut el talentós argentí Franco ‘Mudo’ Vázquez per tornar a posar per davant el Sevilla.

Les pulsacions han baixat, però els gols han seguit caient. El Sevilla ha sentenciat el partit gràcies al seu nou home gol Wissam Ben Yedder. El francès ha fet el cinquè després de guanyar-li l’esquena a un més que discutit Ciani, per definir, amb molta tranquil·litat, davant la sortida de Roberto.

Els andalusos han vist el rival dubitatiu i han fet sang. Hiroshi Kiyotake ha aprofitat una passada filtrada per Franco Vázquez per entrar dins l’àrea i fer el 6-3 per sota de les cames de Roberto. Era el minut 73. Sis gols després, l’Espanyol estava completament desdibuixat. Molt tou en defensa, a Quique Sánchez Flores li queda molta feina per endavant.

L’últim gol, de Gerard Moreno, és anecdòtic i no tapa les carències d’un equip que va oferir una imatge completament diferent durant la pretemporada. Les notes més positives de la golejada són el rendiment de Leo Baptistao i la capacitat de reacció de l’equip. L’Espanyol no comença la Lliga amb bon peu però li queden 37 jornades per esmenar-ho.