L'Espanyol torna a ser esquitxat per la trama de partits arreglats a Primera Divisió entre el 2012 i el 2014. Aquest dimarts, Ángel Asó, exdirector regional de NH Hotels a la Zona Nord, ha afirmat que durant una conversa amb personal del club perico -que va viatjar a Pamplona per disputar un partit contra l'Osasuna- va escoltar "clarament" que dues temporades abans havien rebut diners per empatar contra l'equip navarrès.

Els fets es remunten a l'any 2016 i van tenir lloc a l'Hotel Iruña Park de Pamplona, on habitualment s'allotjava l'Espanyol en els seus desplaçaments per enfrontar-se a l'Osasuna. Ansó, que declara com a testimoni al judici contra del cas de partits arreglats, ha explicat que membres de l'Espanyol li van revelar que s'havien deixat comprar dos cursos abans.

"Jo vaig arribar a l'hotel, hi havia un grup de persones -de l'Espanyol- allà i algunes d'elles em va saludar, em coneixien d'altres viatges i em vaig quedar al grup parlant amb ells. Comentant els últims partits, dos o tres d'ells van dir clarament que havien rebut uns diners per l'últim empat de l'Espanyol (l'Osasuna i el conjunt perico van empatar en la penúltima jornada de la temporada 2013/14). Ho van dir dos empleats del club als quals jo no coneixia de res, a més. Ho van dir al grup on érem, de vuit o deu persones. No van dir cap quantitat. Van dir que d'aquell partit van rebre uns diners", ha declarat. Ansó, a més, ha afegit que aquestes persones "portaven la jaqueta del xandall de l'Espanyol" però ha apuntat que "no les podria identificar".

Ángel Vizcay EFE

EFE

El cas Osasuna

El passat 21 de gener, l'exgerent de l'Osasuna Ángel Vizcay va declarar a l'Audiència Provincial de Navarra que entre el 2012 i el 2014 el club navarrès va comprar partits per valor de fins a 400.000 euros.

L'exgerent de l'entitat de Pamplona va confesar que es van utilitzar diners en efectiu per "predeterminar o primar altres equips per guanyar a l'oponent o bé per determinar un resultat que fos beneficiós per a l'Osasuna". Entre els casos més destacats es van confirmar pagaments a clubs com el Getafe (2012/13) i el Betis (2013/14) perquè es deixessin perdre, cosa que va passar.

Sobre l'Espanyol, es fa referència al partit disputat l'11 de maig del 2014. El duel va acabar amb empat a un gol, prèviament pactat per 250.000 euros. El punt confirmava la salvació matemàtica del conjunt perico.