L'Espanyol i el Girona ha firmat aquest dissabte un espectacular empat (2-2) en el derbi català de la jornada, un partit emocionant que ambdós equips s'han pogut emportar i que ha acabat amb un just repartiment de punts. Els locals han vist com se li escapen 2 punts en el tram final, ja que l'empat del Girona ha arribat en el minut 86, encara que el cert és que els de Míchel han estat superiors en bona part de l'enfrontament.

L'Espanyol arribava al partit ple d'energia, després de l'empat del Camp Nou i d'arribar als vuitens de final de la Copa del Rei després de superar el Celta, però també necessitat, en veure's a la zona de descens. El Girona, per la seva part, està tranquil en la classificació, encara que havia quedat eliminat de la Copa del Rei en perdre contra el Cacereño i no havia passat de l'empat a Montilivi contra el Rayo Vallecano en la jornada anterior (2-2).

Espanyol Girona Lliga Santander EFE
Toni Villa ha avançat al Girona en la primera part / Foto: EFE

El Girona domina i s'avança

El Girona ha començat molt millor el partit, amb protagonisme amb la pilota davant d'un Espanyol que no era capaç d'imposar el seu joc. En el minut 6, Castellano ja ha posat a prova Álvaro Fernández amb una rematada de cap que ha desviat el porter. La resposta de l'Espanyol l'ha liderat Braithwaite, amb un tret ajustat que gairebé sorprèn Gazzaniga (19). Malgrat l'ocasió local, el Girona estava més ben posicionat i en el minut 26 ha tornat a generar perill en un fort tret de Riquelme que s'ha estavellat al travesser.

Finalment, el Girona ha trobat el premi a la seva insistència i en el minut 32 ha aconseguit el 0-1. L'Espanyol perd una pilota en la circulació, Aleix Garcia fa la paret amb Castellanos i assisteix a Toni Villa, que no falla davant d'Álvaro Fernández. El gol ha donat encara més força al Girona, que abans del descans ha continuat buscant la porteria rival, encara que sense massa profunditat.

Espanyol Girona Lliga EFE
Javi Puado ha aconseguit l'1-1 poc després d'entrar al terreny de joc / Foto: EFE

Remuntada de l'Espanyol i empat del Girona

I en l'inici de la segona part s'ha mantingut la dinàmica, amb un Espanyol incapaç de reaccionar davant d'un Girona molt atrevit, jugant sempre a camp contrari. Davant d'aquesta situació, Diego Martínez ha decidit fer un canvi ofensiu i li ha donat entrada a Puado. I la decisió no li podria haver donat millor resultat, ja que l'extrem ha aconseguit l'empat a la primera pilota que ha tocat, després d'un rebuig de la defensa visitant (50). El gol ha donat ales a l'Espanyol, que ha posat una marxa més a la recerca de completar la remuntada. I el 2-1 ha estat a punt d'arribar en el minut 63, en una rematada de cap de Calciner que Gazzaniga ha desviat amb una d'estirada espectacular.

La reacció de l'Espanyol només ha estat un miratge, ja que el Girona no ha tardat a tornar a l'escenari de la primera part, dominant la possessió i trepitjant àrea. En el minut 67, Riquelme ha estat a prop de marcar l'1-2, però Álvaro Fernández s'ha tornat a lluir, enviant la pilota a córner. L'Espanyol, tanmateix, no s'ha donat per vençut, i després d'una recuperació de pilota ha aconseguit el 2-1, en un centre d'Oliván que Joselu ha rematat amb el cap al fons de les xarxes (76). I quan semblava que l'Espanyol s'anava a emportar els 3 punts ha arribat l'empat, de Yangel Herrera, que no ha desaprofitat una pilota mesurada de Yan Couto.