L'Espanyol ho ha intentat fins al final, però no ho ha aconseguit. El conjunt blanc-i-blau ha empatat contra el Getafe (1-1) en un matx gris d'ambdós en què han marcat Borja Iglesias i Ángel. Els pericos es posicionen a set punts del descens de la Lliga i amb la idea que s'ha de millorar el joc.

Domini altern, però amb un joc gris

L’Espanyol ha rebut aquest dimarts a un dels millors Getafes dels últims temps i és que l’equip madrileny està en posicions de Champions. El conjunt blanc-i-blau no s’ha pres el matx com una final, ja que en l’inici estaven a sis punts per sobre del descens, però no es podia relaxar perquè no hi ha res decidit encara.

La primera meitat ha estat de domini altern. En els primers compassos del partit, l’Espanyol ha estat qui ha proposat, qui ha tingut més iniciativa, però el Getafe amb dues passades avançaven fins a l’àrea rival i generaven perill. El recent internacional amb la selecció espanyola Jaime Mata ha tingut una ocasió claríssima en el minut 13, però no ha afinat amb la punteria.

Didac Vila Duro Espanyol Getafe EFE

El joc d’ambdós equips no era lúcid i els de Rubi tenien imprecisions a l’hora de treure la pilota des de darrere. Errades incomprensibles del conjunt català que el Getafe aprofitava per generar oportunitats de gol però sense gaire encert. Wu Lei, el futbolista xinès de l’Espanyol que més passió i atenció genera, ha tingut l’ocasió més clara dels locals amb un mà a mà que ha aturat David Soria.

La polèmica ha arribat quan passada la mitja hora de joc, part dels seguidors pericos han cridat “p… Barça” després del derbi contra els blaugrana del cap de setmana passat. La rivalitat entre culers i blanc-i-blaus segueix molt patent i aquest dimarts s’ha deixat palès.

S’ha arribat al descans amb el partit obert i amb la idea que podia passar qualsevol cosa. En la represa, els plantejaments continuaven sent els mateixos, però els aficionats que han assistit al RCDE Stadium no han vist un futbol brillant. El premi pels de Rubi ha arribat després d’una jugada fortuïta en què David Soria s’ha equivocat i Borja Iglesias ha aprofitat per empènyer l'esfèric.

Final d'infart i sense premi

El davanter gallec se li ha posat mirada de killer i ja suma 12 gols en aquesta temporada. Hi ha hagut neguit a Cornellà després d’una llarga espera per inaugurar el marcador i és que el VAR havia de revisar la jugada. Finalment, l’àrbitre ha concedit la diana a l’Espanyol.

Borja Iglesias Wu Lei Melendo Marc Roca Espanyol Getafe EFE

El Getafe no volia deixar de somiar i la força d’estar en posicions Champions ha fet que els madrilenys ho intentessin amb totes les ganes. I l’esforç ha tingut la seva recompensa. Després d’una jugada de despropòsits de l’Espanyol amb errades clamoroses de Naldo i Marc Roca, Ángel ha tornat a posar les taules en el lluminós.

Anades i vingudes sense propostes fins que en els últims quatre minuts l'Espanyol s'ha animat. Wu Lei ha tingut una oportunitat claríssima per donar els tres punts als seus i després Naldo ha fet una rematada de cap que per poc no acaba dins la porteria. Un punt per a cadascú després d'un partit pobre.