L'Espanyol ha fet un pas endavant i ha condemnat la baralla produïda després del partit contra el Vila-real per una estelada. La "pica-baralla", tal com explica el club en un comunicat, es va produir a l'interior de les instal·lacions i confirmen que "tindria origen en una discussió sobre temàtiques alienes a l’esport".

El club blanc-i-blau ha volgut sortir al pas i ha expressat la seva "condemna més absoluta a tot incident de violència física i/o verbal i mostra el seu compromís més ferm en eradicar aquestes actituds en l’esport i en la societat". L'Espanyol defensa que "la pau social s’imposi d’una vegada per totes a Catalunya i que, en concret, totes les conseqüències de la situació política present quedin sempre ben allunyades del món del futbol i de l’esport".

Eradicar la violència en l'esport

S'ha informat en un segon comunicat que "s'ha identificat un agressor que no és soci de la nostra entitat". A tot això, han afegit "l'existència de dues víctimes de lesions" durant la baralla.

I també han vetat a l'agressor a tornar a trepitjar de nou l'estadi blanc-i-blau fins a nova ordre: "El club activarà totes les mesures necessàries per tal que la persona agressora no accedeixi en endavant a les nostres instal·lacions esportives com a mínim fins que la justícia esportiva es pronunciï sobre la potencial sanció amb prohibició d’accés a recintes esportius que li correspongui afrontar".

L'Espanyol ha assegurat que "es personarà com a acusació en el procediment judicial que s’iniciï fruit de l’acció violenta ocorreguda i denunciada". A més també "s’ha posat a la total disposició de les víctimes i de les seves famílies i els hi oferirà assistència legal i representació lletrada en el procés a fi i efecte de rescabalar el dany sofert".