La selecció espanyola de futbol ha caigut derrotada aquest divendres contra Colòmbia (0-1) en el London Stadium en un amistós preparatori per a l'Eurocopa d'Alemanya d'aquest estiu. Més enllà del resultat, anecdòtic tractant-se d'un amistós, els dubtes de l'equip de Luis de la Fuente venen generats pel joc, deficient, sense idees ni capacitat ofensiva, ja que Espanya no ha estat capaç de generar ni una gran ocasió de gol en tot el partit.

Quan falten 3 mesos per a l'Eurocopa d'Alemanya, Luis de la Fuente continua fent proves, donant oportunitats al major nombre de jugadors disponibles, per acabar d'ajustar la llista definitiva per a la competició. En aquesta ocasió, el primer debutant ha estat Vivian, jove central de l'Athletic Club, que ha format eix defensiu al costat de Laporte. Una altra de les sorpreses ha estat la presència de Raya a la porteria, amb Unai Simón a la banqueta. La resta de l'equip titular l'han format Pedro Porro i Alejandro Grimaldo en els laterals; Mikel Merino i Zubimendi en el doble pivoti; Sarabia, Gerard Moreno i Oyarzabal en la mitjapunta; i Joselu com a referent ofensiu.

James Rodríguez Colòmbia Espanya RFEF
James Rodríguez ha firmat un gran partit contra Espanya / Foto: @SEFutbol

Una primera part sense ritme

Espanya ha entrat bé en el partit, imposant un ritme de joc superior al de Colòmbia. Primer ho ha intentat Oyarzabal, amb un centre molt perillós que un defensa ha desviat. I després ha estat el torn de Mikel Merino, que ha rematat fora, amb el cap (9'). A poc a poc, Colòmbia s'ha anat recomponent, allunyant a Espanya de la seva àrea, i el partit ha baixat de ritme, propi d'un encontre amistós amb poc en joc.

Mentre Espanya ho intentava amb centres des de la banda esquerra, d'Alejandro Grimaldo, Colòmbia ho feia a través de Luis Díaz, encara que les curses del davanter del Liverpool eren en solitari, per la qual cosa acabaven en res. El tram final de la primera meitat ha estat molt avorrit, amb un ritme molt lent i amb moltes interrupcions.

Grimaldo España RFEF
Grimaldo ha estat dels jugadors més destacats d'Espanya / Foto: @SEFutbol

Colòmbia posa una marxa més per guanyar

En el descans, Luis de la Fuente ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Alex Remiro a la porteria, en la qual cosa significava el debut del jugador de la Reial Societat. Tot just començar, Espanya ha tingut la seva millor ocasió, un xut de Gerard Moreno que ha parat Vargas. L'oportunitat ha estat un miratge, ja que Colòmbia no ha tardat a aconseguir el control i a posar en un compromís Espanya. En el minut 55, els cafeters han estat a prop del 0-1, en un gran xut de James Rodríguez que Remiro ha desviat a córner. I l'actual jugador del São Paulo ho ha tornat a intentar poc després, amb un xut que ha sortit per sobre del travesser. I al final, com s'estava intuint, ha arribat el gol de Colòmbia, en una espectacular arrencada per la banda esquerra de Luis Díaz, que ha deixat assegut Vivian, i que ha conclòs Daniel Muñoz amb una gran rematada al primer toc (60').

La reacció de De la Fuente ha estat donar entrada a Nico Williams i a Morata i uns minuts després a Lamine Yamal. I els canvis han fet un gir al partit. Espanya ha tancat Colòmbia i ha començat a atemorir els cafeters, obrint el joc per les bandes. I en el tram final, Luis de la Fuente ha fet debutar a Cubarsí, amb només 17 anys i 2 mesos, la qual cosa li converteix en el segon jugador més jove en debutar amb la selecció espanyola, només per darrere de Lamine Yamal. Espanya ha continuat sense generar perill i Colòmbia, en els últims minuts, ha buscat el 0-2, que no ha arribat per poc. La selecció espanyola ha de millorar, i dimarts s'enfronta contra el Brasil.