La selecció espanyola de bàsquet ha complert els pronòstics i s'ha imposat aquesta tarda a l'Iran (65-85) en el tercer partit de la primera fase del Mundial de Bàsquet que se celebra al Japó, les Filipines i Indonèsia. Malgrat el voluminós resultat final, Espanya ha hagut d'anar a totes davant d'un combatiu rival que no ha abaixat els braços fins al tram final, quan la qualitat dels jugadors espanyols s'ha acabat imposant.

Malgrat que Espanya ja estava classificada per a la segona fase, a l'haver vençut prèviament a Costa d'Ivori i Brasil, la victòria contra l'Iran era fonamental, ja que amb el sistema classificatori del Mundial Espanya arriba a la segona fase amb 6 punts, per la qual cosa només necessita una victòria més, contra Letònia o el Canadà, per accedir als quarts de final. En el cas de vèncer als dos, ho faria com primera de grup.

Juancho aguanta l'Iran

Com ja va alertar Scariolo en la prèvia del partit, Espanya ha sortit una mica descentrada en el primer quart, una davallada "humana" després d'aconseguir el més difícil. I l'Iran, que ja estava eliminada, ho ha aprofitat per emportar-se el primer quart (17-16), gràcies a l'encert de Girgoorian, Amiri i Yakhchali. Només Juancho Hernángómez, i per moments Willy, ha aguantat la selecció, que corria el risc de veure com l'Iran s'escapava al marcador. El combinat asiàtic ha arribat a posar-se 15-6, però Espanya ha reaccionat a temps.

El segon quart ha començat diferent, amb una Espanya més centrada i encertada des de la línia de 3, amb Abrines i Llull inspirats. L'encert exterior i un Juancho Hernángómez en faceta de líder han catapultat a l'equip de Sergio Scariolo, que ha aconseguit anar-se'n al descans amb un plàcid 34-43.

Espanya sentencia el partit al final del tercer quart

L'Iran ha sortit amb tot en el tercer quart, conscient que no tenia res a perdre. L'equip asiàtic, molt intens en la defensa, ha aconseguit apropar-se a només 5 punts, una distància que s'ha mantingut durant molts minuts, fins que han aparegut Aldama, Juancho i Brizuela, un tram final de quart en el qual Espanya s'ha tornat a escapar.

En l'últim quart, l'Iran ja s'ha donat per vençut, veient que tots els intents de remuntada eren impossibles. Núñez ha agafat el mànec de l'encontre, liderant diverses transicions amb els germans Hernangómez d'executors. Al final, Espanya s'ha imposat amb un +20 al marcador, amb Juancho amb 21 punts i Willy amb 16. El següent partit serà divendres, contra Letònia. Una victòria situarà Espanya en els quarts de final.