La selecció espanyola de bàsquet ha tornat a demostrar contra el Brasil que serà complicat doblegar al bloc configurat per Sergio Scariolo. Espanya ha anat perdent a les seves grans estrelles, però ha mantingut la força del col·lectiu, per proclamar-se campiona d'Europa fa només un any i, per què no, per somiar revalidar el títol de campiona del món.

Guanyar al Brasil era bàsic, per agafar confiança i assegurar-se el primer lloc del grup, i Espanya ho ha aconseguit amb nota, un 96-78 cuinat en els 3 primers quarts i confirmat en l'últim, en el qual l'equip de Scariolo ha estat tot un vendaval. Sense una estrella principal a l'equip, l'aire fresc l'està aportant el jove Juan Núñez, que amb només 19 anys ha liderat l'equip amb molta personalitat, fins a aconseguir el MVP del partit. Espanya s'ha garantit el primer lloc del grup i ja sap en la pròxima fase s'enfrontarà a Letònia i el Canadà.

Espanya no es deixa sorprendre

El Brasil ha arrencat millor el partit, durant un primer quart molt ajustat. La selecció canarinha, amb un joc molt físic, ha dominat els instants inicials, inaugurant el marcador amb una cistella de Caboclo, la gran referència interior de l'equip. En un partit molt físic, Espanya ha volgut posar-se les piles per evitar que els brasilers se n'anessin al marcador. Dues grans accions de Willy Hernángomez han permès als de Sergio Scariolo agafar aire, en un parcial de 5-0 a favor per posar-se per davant. No obstant això, una selecció amb molts errors en els tirs lliures, han anat veient com el Brasil remuntava al marcador, anant-se'n per davant al final dels primers 10 minuts de partit.

En la represa, els espanyols han sortit amb una altra energia a la pista, sustentats per una gran defensa, que ha permès generar diversos robatoris. Bona mostra del gran rendiment espanyol durant el segon quart, ha estat que han aconseguit aconseguir la diferència més gran del partit, 12 punts per davant, gràcies a un gran atac i una fèrria defensa. El gran encert des de l'exterior, per part de la selecció espanyola, ha permès estirar-se al marcador i anar-se'n al descans amb 42-50. Juan Núñez ha estat el més destacat de la primera part, amb 7 punts, 3 rebots i 3 assistències. Alberto Díaz i Rudy Fernández en atac, i Garuba i Aldama en defensa, també han tingut una gran aportació.

Un últim quart espectacular

En l'inici del tercer quart, la tònica ha estat la mateixa. Espanya ha sortit molt endollada, amb una gran defensa per evitar que el Brasil s'apropés a la remuntada. Amb el pas del temps, el Brasil s'ha anat apropant tímidament al marcador, fins a posar-se'n sis per sota. Els brasilers han pujat el nivell físic, igual com al principi del partit. Amb això, Espanya ha hagut de millorar les prestacions, tant en atac amb defensa, davant de l'amenaça brasilera. Després de més de 4 minuts sense anotar, ha arribat el triple de Juancho Hernángomez, el primer per a ell, per frenar la sequera. En els instants finals, malgrat una gran defensa d'Espanya, Meindl ha anotat un triple sobre la botzina que ha ajustat molt més el marcador per als últims 10 minuts de partit (59-64).

Espanya s'ha sacsejat la pressió amb dues accions consecutives d'Ousmane Garuba, la segona amb un alley-oop espectacular, per posar-se 8 per sobre (60-68). El Brasil no ha aconseguit igualar l'encert d'Espanya, que en l'últim quart s'ha desencadenat definitivament, un parcial de 32-19 espectacular que ha certificat una gran victòria (96-78). L'Espanya de Scariolo va seriosament.