Espanya torna a empatar ínfimament a la Nations League contra la República Txeca pagant cares dues distraccions que els txecs han aprofitat per avançar-se en el marcador fins a dos cops. La Roja ha anat a remolc durant tot el partit, i malgrat assumir la iniciativa de la possessió, els de Luis Enrique Martínez han denotat estar mancats d'idees.

Luis Enrique Nations league España EFE
Luis Enrique, seleccionador espanyol / EFE

La màgia de Gavi aclaria l'horitzó de La Roja

En les darreres cites internacionals de La Roja, la lucidesa ofensiva ha brillat per la seva absència. Luis Enrique Martínez no acaba de pitjar la tecla adequada i el camí cap al gol s'està fent cada cop més embullat. En aquest sentit, el fet que els txecs s'hagin avançat en el marcador després d'un greu error de Dani Carvajal tirant la línia del fora de joc conjecturava un partit d'allò més complicat.

El compacte 4-4-2 de Jaroslav Šilhavý amb especial atenció de Tomáš Souček i de Michal Sadílek sobre Rodri ha curtcircuitat molt el joc de la selecció espanyola. Les ocasions manifestes de gol no arribaven, però ja a l'afegit de la primera meitat, el mateix Rodri ha aconseguit trobar Gavi dins l'àrea. El jove andalús, sense necessitat d'espai, ha aconseguit traçar un xut amb efecte al pal llarg de Tomáš Vaclík que ha fet inútil l'estirada de l'ex del Sevilla. 1-1 al marcador.

Les debilitats d'Espanya, al descobert

Plantar la defensa al mig del camp sol donar els seus fruits si l'equip pressiona de manera apinyada i es redueixen els espais. Tot i això, durant aquest partit el guió no anava a ser aquest. Tal com ha passat en l'acció del primer gol, l'esquena dels defenses espanyols ha estat una autopista.

Primerament, eren Jan Kuchta Jakub Pešek qui ho aprofitaven al minut quatre per fer l'1-0. I al 66', Václav Černý filtrava una passada per entremig de l'exposada defensa avui vestida de blanc que el mateix Kuchta traduiria en el 2-1. El gol ha arribat en el millor moment d'Espanya. Marco Asensio, que ha entrat en lloc de Dani Olmo, havia estavellat un xut al pal quatre minuts abans del 2-1. Més tard, al 70, seria Ferran Torres qui també faria topar amb el pal una rematada de cap a centrada del balear del Reial Madrid.

Sigui com sigui, Asensio ha revolucionat el partit. Ha participat en les oportunitats més clares de La Roja. I al minut 90, ha creuat una gran centrada que Iñigo Martínez ha enviat al travesser, però aquest cop, l'ha escupit cap a dins de la porteria per rescatar un empat in extremis.

Imatge principal: Gavi, celebrant un gol amb la selecció espanyola / @sefutbol