Després del duríssim cop que va suposar la derrota contra Suècia (2-1) de la passada jornada de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022, Espanya s'ha llepat les ferides en golejar sense contemplacions una feble Geòrgia per 4-0, amb dianes de Gayá, Carlos Soler, Ferran Torres i Sarabia.

Amb aquesta victòria, Espanya pressiona a Suècia, que està obligada a guanyar a Grècia per continuar depenent de si mateixa per classificar-se per al Mundial.

Revolució de Luis Enrique

Com ja s'intuïa en la prèvia del partit, Luis Enrique ha revolucionat l'alineació, donant entrada a Gayá, Rodri, Marcos Llorente, Dani Olmo i Abel Ruiz respecte a l'onze pel qual va apostar a Suècia.

I la decisió li ha sortit al tècnic a la perfecció, ja que Espanya ha sortit molt bé al terreny de joc, amb molt dinamisme en atac. Geòrgia, davant de l'allau ofensiva del conjunt de Luis Enrique, s'ha tancat al darrere, però les seves intencions s'han desactivat al quart d'hora, quan Gayá ha obert el marcador amb un xut des de la frontal de l'àrea que ha entrat a la porteria després de rebotar en un defensa.

Espanya Geòrgia EFE

Carlos Soler i Rodri, celebrant el gol del jugador del València / EFE

L'1-0 no ha calmat Espanya, que ha continuat atacant, fins que en el minut 25 Carlos Soler ha marcat el segon després d'una de bona internada de Marcos Llorente per la banda dreta. I abans del descans el conjunt de Luis Enrique encara ha aconseguit el 3-0. Després d'un gol anul·lat a Gayá per fora de joc, Ferran Torres ha sentenciat el triomf en el minut 41, després d'una altra assistència de Marcos Llorente.

Sarabia completa la golejada

Després del descans, i amb 3-0 en el marcador, Espanya ha aixecat el peu de l'accelerador, mentre que Luis Enrique ha mogut la banqueta pensant ja en el següent partit, en el qual haurà de visitar Kosovo en un partit amb una important connotació política.

Així i tot, Espanya ha completat la golejada, per mediació de Sarabia, que no ha desaprofitat una gran assistència de Fornals. El nou jugador de l'Sporting de Portugal, de fet, ha tornat a marcar just abans del final, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc de Fornals en l'acció prèvia.

Imatge principal: els jugadors d'Espanya, celebrant el 4-0 de Sarabia contra Geòrgia / EFE