La selecció espanyola no s'ha pogut rescabalar del tot aquest dimarts de la derrota contra Colòmbia de divendres en veure com el Brasil li empatava el partit en el minut 96 (3-3), en l'última acció, per culpa d'un penal absurd de Dani Carvajal. El partit ha estat emocionant i els grans protagonistes han estat Lamine Yamal, el millor jugador del combinat de Luis de la Fuente, i Rodri, que a més de firmar una gran actuació han firmat un doblet des del punt de penal. Vinícius, el protagonista de la prèvia, però, ha passat desapercebut.

Després d'apostar per un 11 ple de novetats en el partit contra Colòmbia, Luis de la Fuente ha canviat contra el Brasil, posant sobre la gespa una alineació que bé podria ser la de l'Eurocopa. Amb un Unai Simón a la porteria, la defensa l'han format Dani Carvajal, Le Normand, Laporte i Cucurella. Per davant, un doble pivot, format per Rodri i Fabián Ruiz, i una línia de 3 mitjapuntes, amb Lamine Yamal, Dani Olmo i Nico Williams, amb Morata com a davanter centre.

Rodri España Brasil EFE
Rodri, dedicant-li el gol al seu avi, mort recentment / Foto: EFE

El xou de Lamine Yamal

Espanya ha començat molt bé el partit, amb un Lamine Yamal elèctric que ha portat pel camí de l'amargor a Wendell. En el minut 5, el blaugrana ja ho ha intentat amb una volea que ha sortit per sobre del travesser. I poc després, Lamine Yamal ha tornat a arrencar per la banda dreta i, després d'anar-se'n de dos brasilers ha estat enderrocat per Joao Gomes, una caiguda que l'àrbitre ha considerat suficient per assenyalar penal. Rodri no ha fallat des dels 11 metres i ha avançat la selecció espanyola. El gol no ha canviat el panorama i en el minut 16 Lamine Yamal ha protagonitzat una altra espectacular acció que ha acabat amb un xut mossegat. Un minut després, ha arribat el primer avís del Brasil, un xut de Vinícius que Unai Simón ha parat amb facilitat.

El partit era elèctric, encara que Espanya feia més sensació de perill que el Brasil gràcies a Nico Williams i, especialment, de Lamine Yamal, que en el minut 28 ha firmat una acció preciosa que no ha acabat en un golàs per poc. Finalment, la superioritat de la Roja s'ha plasmat en el marcatge amb un gran gol de Dani Olmo, que després de marxar amb una sotana a Beraldo ha marcat amb un gran xut (37'). Per a desgràcia per a Espanya, el Brasil ha aconseguit retallar les distàncies poc després en un error molt greu d'Unai Simón, que li ha regalat el 2-1 a Rodrygo.

Endrick España Brasil EFE
Endrick ha tardat 5 minuts a marcar un gol en l'Espanya-Brasil / Foto: EFE

El Brasil empata en el minut 96

El Brasil ha mogut a la banqueta en el descans i un dels jugadors que han entrat ha estat Endrick, que la temporada que ve jugarà en el Reial Madrid. I el jove davanter ha tardat 5 minuts a deixar el seu segell, en aprofitar un rebuig en un córner per aconseguir el 2-2 amb una volea. Espanya havia estat superior, però a dues accions aïllades ha vist com el Brasil igualava el marcador. El gol ha fet mal a Espanya, que durant uns minuts ha quedat a compte del Brasil, que a punt ha estat del 2-3 en una gran acció de Rodrygo.

Amb el pas dels minuts, la situació s'ha igualat, amb molta més tensió en ambdós equips, però amb poc perill, més enllà de xuts llunyans. Lamini Yamal seguia sent el jugador de la Roja més perillós, encara que ha estat més ben marcat que en la primera meitat. I quan semblava que el 2-2 ja no s'anava a moure, ha arribat l'acció polèmica del partit, una caiguda de Carvajal dins de l'àrea que l'àrbitre ha considerat com a penal. Rodri no ha fallat i ha aconseguit el seu doblet. Semblava que la victòria de la Roja ja era un fet, però en el minut 96, a l'última acció del partit, ha arribat el penal de Carvajal, un regal que Paquetá no ha desaprofitat.