Vinícius Júnior ha estat el gran protagonista aquest dilluns en la prèvia del partit amistós en el qual s'enfrontaran les seleccions d'Espanya i del Brasil al Santiago Bernabéu. L'estrella del Reial Madrid ha estat l'elegit per atendre els mitjans de comunicació, una roda de premsa en la qual han predominat les preguntes relacionades amb la lluita de Vinícius contra el racisme en el futbol. El brasiler s'ha anat esfondrant a mesura que contestava preguntes, fins que no ha pogut evitar les llàgrimes en admetre que de vegades perd les ganes de jugar a futbol. "Entenc que es parli d'allò que faig en el camp. És clar que tinc moltes coses per millorar, encara tinc 23 anys, i és un progrés natural... Sals molt jove del Brasil sense haver après tantes coses... Fa molt temps que veig això, i cada vegada em sento més trist, cada vegada tinc menys voluntat de jugar. Ningú no m'està donant suport", ha afirmat el jugador.

El jugador brasiler, que genera fílies i fòbies per la seva manera d'enfrontar-se als rivals, ha volgut deixar clar que no creu que a Espanya predominin les persones racistes. "Estic segur que Espanya no és un país racista. N'hi ha molts, i van als estadis. I això ha de canviar. Potser molta gent no sap què és el racisme. Amb 23 anys he de mostrar què és el racisme, i com m'afecta... Jo també pensava que abans hi havia menys racisme, però a mesura que jo denuncio, l'assumpte augmenta. Com són impunes, es creuen que poden fer de tot".

Vinícius no pensa sortir del Reial Madrid

Un dels punts importants de la roda de premsa ha estat quan Vinícius ha estat preguntat pel seu futur, ja que alguns rumors apuntaven que s'havia plantejat fins i tot sortir de la Lliga espanyola. "He pensat tant sortir d'aquí... Perquè si me'n vaig d'aquí, els donaré als racistes el que volen. Vull seguir aquí, en el millor club del món, perquè continuïn veient la meva cara. Continuo evolucionant per a aquestes coses, ser l'alegria de tota la gent que va a l'estadi. Els racistes són minoria, i no sol passar sempre. Però com soc atrevit, soc del Madrid... És complicat. Però seguiré, perquè el president em dona suport, el club em dona suport...", ha recordat Vinícius.

"He de donar gràcies al president, i a tots els atletes brasilers, sempre em van mostrar el seu suport. Dins i fora del camp. El president també ha exercit les lleis del Brasil, i s'ha treballat per eliminar el racisme del Brasil. Espero que altres federacions del món hi treballin també, que serveixi de precedent. També que no passi que cada dos-tres dies torni a passar el mateix... Gràcies a la meva família també pel suport, encara que ells també pateixen".

Vinicius roda premsa Brasil Europa Press
Vinicius, en la roda de premsa d'aquest dilluns / Foto: Europa Press

Vinícius demana més càstigs contra els atacs racistes

Vinícius no s'ha quedat aquí i ha volgut recordar el sofriment que va viure el seu pare en ser estigmatitzat pel simple fet del color de la pell. "És una cosa bastant trista, és una cosa que passa aquí en cada partit, cada dia. Cada denúncia meva em posa molt trist. Però com a tots els negres que són al món... És una cosa trista. Això és una cosa que està succeint... No només a Espanya, també al món... Al meu pare també li passava, escollien a un blanc abans que a un negre. És una cosa que noto, i lluito perquè m'han escollit a mi... Lluito perquè en el futur pròxim no li torni a passar a ningú".

El davanter brasiler, a més, ha demanat que hi hagi càstigs més severs contra els actes racistes. "La falta de càstig és el que més em frustra, que totes aquestes persones se'n vagin sense que passi res després del que fa res. A Barcelona es va arxivar un cas i m'agradaria que no succeís perquè la gent deixi de dir el que diuen".