La Selecció espanyola ha guanyat a Bòsnia i Hercegovina (1-0) en un partit amistós que jugadors i afició provaran d'oblidar el més aviat possible. Luis Enrique ha optat per revolucionar el seu combinat i ha presentat un onze ple de cares noves, però el seu equip ha tornat a avorrir indiscriminadament. Mario Hermoso, de l'Espanyol, ha debutat com a titular i ha estat una de les poques notícies positives de la nit en clau espanyola.

El mateix dia que Anglaterra ha certificat el seu accés a la fase final de la Nations League, Espanya ha tornat a oferir un espectacle depriment que ha adormit la poca afició present a l'estadi de Gran Canària.

La manca de profunditat com a marca registrada

Si algú es pensava que l'allau de rotacions de Luis Enrique es traduiria en un joc vistós i alegre del seu equip estava molt equivocat. Com va passar contra Croàcia, Espanya ha tornat a mostrar el seu pitjor vici: la manca de profunditat. L'estadi de Gran Canària no s'ha emplenat ni de bon tros per veure la seva selecció i el cert és que els protagonistes del terreny de joc tampoc han mostrat cap interès en entusiasmar el públic.

morata espanya efe

La primera part ha estat dura de seguir. Luis Enrique ha entregat la sala de màquines a Isco, Asensio, Suso i Ceballos, però cap dels quatre jugadors ha mostrat el talent ofensiu que se'ls hi pressuposa. Cap d'ells és Xavi, Iniesta o Silva, però si Espanya vol tenir alguna aspiració futura haurà d'exigir més rendiment als seus migcampistes.

La primera ocasió del partit l'ha tingut Bòsnia i Hercegovina, però el xut de Visca l'ha aturat Kepa Arrizabalaga. El porter basc del Chelsea aspira a substituir el més que discutit David de Gea, però aquest diumenge no ha disposat d'ocasions per lluir-se. L'equip de Prosinecki, conscient de les seves limitacions, ha vingut a les Illes Canàries a defensar-se sense complexes. Els balcànics, però, almenys tenien justificació. Sense la seva gran estrella, el bianconero Miralem Pjanic, poca cosa podien oferir. L'altre gran astre de l'equip, Edin Dzeko, estava més sol que Adán el dia del pare.

El pas dels minuts no ha animat a Espanya, que només ho ha intentat amb xuts llunyans d'Isco i Suso. Quan l'àrbitre ha xiulat el final del primer temps, la sensació generalitzada ha estat d'alleujament.

Brais salva els mobles

La segona part tampoc passarà a la història del futbol, però almenys la recordaran amb estima Pablo Fornals i Pau López. Com passa amb les relacions carnals, els futbolistes del Vila-Real i del Betis s'han estrenat amb entrega i entusiasme, però la pressió, primer, i la monotonia, després, els hi han acabat jugant una mala passada.

Qui també recordarà el partit és Álvaro Morata. Al minut 57, l'ex del Reial Madrid ha fallat el gol més fàcil de la seva carrera després d'entrebancar-se ell sol quan ho tenia tot a favor per desfer l'empat. Sigui un càstig o no, el davanter ha estat substituït pocs minuts després per Rodrigo Moreno.

La uniformitat de la nit l'ha hagut de trencar un altre debutant, Brais Méndez. El jugador del Celta de Vigo ha aprofitat un mal refús del porter visitant per fer l'únic gol del partit i salvar la dignitat espanyola.

Amb la feina feta, els homes de Luis Enrique no s'han tornat bojos per aconseguir la segona diana del partit, precisament. Prosinecki tampoc ha mostrat massa interès en guanyar, i quan quedaven menys de cinc minuts ha retirat del terreny de joc a Dzeko. El pobre home no tornarà a Gran Canària ni de vacances.