Espanya ha perdut l'últim partit de la fase de grups contra Eslovènia (87-95) i té moltes possibilitats de creuar-se a quarts contra els Estats Units, la qual cosa complicaria molt la seva lluita per les medalles.

Espanyols i eslovens arribaven al partit d'avui amb el clar objectiu de guanyar el partit per a, a més de tancar una fase de grups perfecta, evitar els Estats Units en un hipotètic creuament de quarts de final. Ambdues seleccions acudien al duel d'avui havent deixat bones sensacions en les victòries contra el Japó i l'Argentina, i amb uns referents clars, les seves bases.

Ambdues seleccions, liderades pels bases

Ricky Rubio, per als espanyols, havia assumit la responsabilitat anotadora i de lideratge de l'equip en els dos primers partits, així com ho va fer Luka Doncic amb la seva selecció, amb un debut espectacular amb 48 punts i amb 25 en la clara victòria contra el Japó, i s'esperava que manés des de l'inici per intentar superar Espanya, el seu país d'adopció i amb el que es va convertir en una estrella en el Reial Madrid.

Però encara que el primer quart ha estat marcat per l'encert des del perímetre, no ha destacat Doncic, que s'ha carregat amb 3 faltes abans d'arribar al segon quart i el seu seleccionador s'ha vist obligat a dosificar-lo perquè pogués jugar el final del partit sense massa preocupacions.

Amb Doncic carregat de faltes i poc encertat, en el primer període han destacat els tiradors. Rudy i Abalde per als espanyols i Cancar per als eslovens, que han enviart el partit al segon quart amb un mínim avantatge per als espanyols (24-20).

Al descans amb igualtat absoluta

Res no ha canviar abans del descans i la igualtat ha sigut màxima en el segon quart. Espanya anava gairebé sempre per davant al marcador però les diferències eren mínimes. El màxim avantatge per als de Scariolo era de tan sols 5 punts i s'ha arribat al descans amb un 44-41 que feia presagiar que el partit es podia decidir en els últims compassos.

Però els espanyols han intentat canviar això i semblava que ho podien aconseguir amb un gran inici de tercer quart, que ha suposat un +12 de la mà de Rudy Fernández, que ha anotat dos triples seguits. No obstant això, els eslovens han aconseguit reduir les diferències a base de triples. Doncic, Cancar i l'exblaugrana Jaka Blazic han contrarestat els bons minuts del Chacho Rodríguez o d'Abalde i l'últim quart començava amb Espanya guanyant, però només per dos punts.

Prepelic decideix, Ricky i Abalde fallen

Quan es podia esperar que en els últims deu minuts comencés a anotar Doncic ha sigut Mike Tobey qui s'ha fet l'amo de la pintura i ha posat en molts problemes a la defensa espanyola. Tot i així, el triple continuava sent decisiu i dos seguits de Pau Gasol i un altre d'Alberto Abalde mantenien un lleuger avantatge per a La Familia. La igualtat s'ha mantingut fins al final, quan els eslovens ha tingut en Prepelic el seu jugador més determinant.

Abalde i Ricky Rubio han fallar triples importantíssims per mantenir opcions i els eslovens han aprofitat la desconnexió final d'Espanya per acabar guanyant de vuit, la diferència més gran del partit al seu favor. Amb aquesta derrota, Espanya té moltes paperetes de creuar-se amb els Estats Units en els quarts de final i dificultaria molt el seu camí cap a les medalles.

Imatge principal: Pau Gasol durant la derrota d'avui / EFE