Al Athletic Club de Bilbao se li ha complicat un anhelat reforç. Després d'haver tancat les contractacions d'Álvaro Djaló i d'Andoni Gorosabel de cara a la pròxima campanya, el nou objectiu que Ernesto Valverde havia marcat a la directiva, a més de la tornada de Aymeric Laporte, era l'arribada d'un nou centrecampista. I havia assenyalat Iván Martín com la seva gran prioritat, ja que és l'opció que més el convenç i amb diferència.

També es van interessar per Mikel Merino, però la Reial Societat no està disposada a negociar amb l'etern rival, i el jugador tampoc no vol marxar a San Mamés. A part, ha estat contactat pel Barça o l'Atlètic de Madrid. I això deixava el crac del Girona com el favorit en el càsting del combinat blanc-i-vermell, que ja havia iniciat els contactes per treure-l'hi a Michel Sánchez, i es trobava en negociacions amb el Vila-real i l'entitat catalana.

Ivan Martín celebra el seu gol davant del Cadis
Ivan Martín/ Girona

Malgrat que pensaven que seria més barat, els 12 milions d'euros que figuren en la seva clàusula de rescissió no suposaven un problema per als bascos, que estaven disposats a realitzar aquesta inversió per una de les revelacions de la present edició de La Liga EA Sports. No obstant això, les coses s'han posat molt difícils perquè l'internacional espanyol en categories inferiors acabi recalant en el projecte de 'El Txingurri'. I és que ha sorprès tots amb els seus plans.

De moment, el crac nascut l'any 1999 no té intenció de moure's de Montilivi, on es troba molt còmode, i vol quedar-se per poder disputar la Champions League, una gesta històrica que mai abans no havien aconseguit. En cas d'haver de fer les maletes, només ho faria per firmar per un club que també li garanteixi participar en la màxima competició continental, una cosa que com tots sabem, el Athletic no farà, i s'hauran de conformar amb l'Europa League.

Iván Martín

Així que Martín no té previst deixar el Girona, i només estaria interessat en arribar a Bilbao, la seva ciutat de naixement, a partir de 2025.

El rebuig de Martín pot provocar que Ander Herrera s'acabi quedant

Per a Valverde, el rebuig de Martín ha estat una notícia molt dolorosa, i això pot tenir conseqüències directes amb el futur d'Ander Herrera. Finalitza contracte el 30 de juny, i les últimes novetats suggerien que finalment no es quedaria en el Athletic, i tornaria al Saragossa, ja que el tècnic extremeny no comptava amb ell.

Tanmateix, si Iván segueix en el Girona, el veterà migcampista de 32 anys té moltes opcions de romandre a Bilbao.