Les eleccions a la presidència del Barça són el gran reclam d'aquest diumenge 7 de març del 2021. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa són els tres candidats, però només un d'ells acabarà seient a la cadira presidencial del Camp Nou.

Unes eleccions diferents

Aquestes eleccions, però, estan sent diferents. La mascareta i les distàncies de seguretat pel coronavirus s'han convertit en protagonistes. També ha estat el principal motiu de l'ajornament dels comicis.

ElNacional.cat s'ha mogut al voltant del Camp Nou per escoltar els socis culers i veure què en pensen d'aquestes mesures i d'aquestes eleccions especials. Tots ells, responsables, han vist una bona organització per part del club. Per tant, la conclusió és que són unes eleccions segures.

 

Laporta és favorit

Els socis també han parlat dels seus vots, de qui creuen que serà el president i els motius del seu vot. La gran majoria han confessat estar al costat de Laporta, un expresident que coneix la casa, amb "carisma" i "experiència". Si l'enquesta d'ElNacional.cat amb una petita mostra de socis hagués de dir alguna cosa, sembla que Laporta té més opcions de ser president que la resta.

Tot i això, qui no vota Laporta aposta per Font. Els socis més partidaris de l'empresari destaquen el "foc nou" que aportaria, seguint el seu discurs de campanya. I finalment Freixa, a qui ha costat molt trobar una persona que li hagués donat el seu vot.

 

El Barçagate ha fet molt mal

Una altra cosa sí que està clara: el Barçagate. L'escàndol de les xarxes socials no ha fet cap bé al Barça i els socis ho saben. Josep Maria Bartomeu no ha sortit ben parat ni té la simpatia de gran part dels socis. Un mal mandat i un mal final per a l'expresident.

Els socis, però, previnguts, no volen dictar cap sentència i estan atents a què passa finalment amb el cas. Presumpció d'innocència per davant de tot, i quan surti la resolució judicial ja hi haurà temps per valorar extensament el Barçagate o Bartogate.

 

Els socis han dit la seva davant de la càmera i també a les urnes. El nou president ja escalfa per la banda.

 

Imatge principal: Un soci del Barça responent a les preguntes d'ElNacional.cat / Marc Ortín