L'Espanyol ha empatat contra el Granada (1-1) en el tercer partit de pretemporada i ha aconseguit marcar el primer gol, obra de RDT, que ha servit per igualar la diana inicial del central portuguès dels andalusos, Domingos Duarte.

Sergi Gómez serà el primer fitxatge de l'Espanyol

Els pericos no estan vivint una pretemporada gens còmoda. Tot i que encara queda mercat, en el capítol d'entrades l'Espanyol continua sense moure's, més enllà dels jugadors que han tornat de cessió com el lateral Víctor Gómez, que segurament no es quedarà. Sí que està molt a prop la incorporació del central Sergi Gómez, procedent del Sevilla, però s'esperen més fitxatges de renom per tenir un equip de garanties en la tornada a Primera Divisió.

espanyol granada 11 inicial @rcdespanyol

L'11 inicial en el partit contra el Granada / RCD Espanyol

En el capítol de sortides, jugadors com el 'Monito' Vargas o Vadillo, amb molt poca participació en el temps que porten al club, segueixen a la disciplina blanc-i-blava, i la direcció esportiva de Rufete també té feina en aquest aspecte. A més, el capità del vaixell, l'entrenador Vicente Moreno, havia estat apartat per coronavirus i tot això havia dificultat també la preparació dels dos primers partits de pretemporada, que havien acabat amb derrota.

En el primer test, contra Las Palmas, l'Espanyol va caure per la mínima per culpa d'un gol de l'exblaugrana Rafa Mujica, i en el segon les coses no van millorar. El Rayo va vèncer els pericos per 2 a 0 en un partit en què tot i mostrar bones sensacions l'Espanyol tampoc va aconseguir marcar. 180 minuts de rodatge, 3 gols en contra i cap a favor.

El partit comença amb gol del Granada

Així arribava l'equip al tercer partit amistós, aquest contra el Granada, i per molt que sigui pretemporada, a ningú li agrada perdre i el partit no podia haver començat de la pitjor manera. Abans dels deu primers minuts l'equip andalús que dirigeix el català Robert Moreno ja s'havia avançat gràcies al cop de cap de Domingos Duarte després d'una centrada del lateral Carlos Neva.

nico melamed espanyol granada @rcdespanyol

Nico Melamed, actiu durant la primera part / RCD Espanyol

El marcador no feia justícia al que es veia sobre la gespa del Marbella Football Center. L'Espanyol pressionava bé, i quan recuperaven la pilota s'associaven bé els futbolistes del mig del camp. Primer ho ha intentat el jove Melamed i després Raúl de Tomás, però cap dels dos ha aconseguit marcar i el partit ha arribat al descans amb derrota pels de Vicente Moreno.

És un partit de pretemporada, sí, però s'ha vist que quan hi ha una pilota en joc els futbolistes se n'obliden, i en la primera part s'han viscut un parell de picabaralles, amb Fran Mérida per part de l'Espanyol i Luis Milla per la banda nazarí com a protagonistes, i el descans ha vingut bé per tal de rebaixar una mica els ànims.

RDT, primer golejador de la temporada 2021/22

Precisament aquests dos jugadors han estat substituïts al descans, i s'ha donat per acabada la guerra. A la represa, l'àrbitre li ha anul·lat un gol al xinès Wu Lei què hauria sigut la primera diana blanc-i-blava de la pretemporada. També li ha tocat ser protagonista a Diego López en un parell de bones aturades abans del gol de l'empat.

embarba espanyol granada @rcdespanyol

Adri Embarba seguirà sent una peça clau a la banda dreta / RCD Espanyol

A Wu Lei li han invalidat, però no així a la referència ofensiva indiscutible d'aquest equip, Raúl de Tomás. El madrileny ha caçat una gran centrada des de la dreta del jugador del planter Víctor Gómez, que està aprofitant bé que Óscar Gil està a Tòquio amb l'equip olímpic, per avançar-se al seu marcador i enviar amb el cap la pilota al fons de la xarxa.

Amb l'empat aconseguit a poc més de vint minuts pel final, els dos equips han tingut alguna tímida ocasió per guanyar el partit, però han signat les taules en un duel que, en definitiva, els ha servit per acumular 90 minuts més de rodatge de cara a la temporada 2021/22.

Imatge principal: RDT celebra amb Víctor Gómez el gol / RCD Espanyol