Lluís Fernàndez Alà (Barcelona, 1967) és un nom desconegut pel gran públic però també se suma a la cursa per la presidència del Barça a les eleccions de l'any que ve. Aquest empresari nascut a Poble Nou, viu actualment a Sant Cugat del Vallès on ha desenvolupat tota la seva trajectòria empresarial en els darrers 25 anys. Actualment està al capdavant d'Up Catalonia, una empresa d'emprenedoria i consultoria. Desvinculat de la tribuna, en Lluís és el soci 83.168 i veu els partits des del gol nord. A part de l'antiguitat, més de quinze anys amb el carnet a la cartera, també assegura que es presenta perquè compta amb un equip potent al darrere.

D'entrada, què li diria a aquells que el puguin veure com un candidat més en busca de publicitat?

Jo no he vingut a promocionar-me sinó que heu estat vosaltres que m'heu descobert. De fet, com que m'has trucat no m'ha quedat més remei que respondre.

Té por de no aconseguir els avals?

Les eleccions queden molt lluny però la veritat és que quan arribi el moment donarem la gran sorpresa. Som un equip de gent nova que portem molt de temps treballant en una tasca que fins ara era anònima però no puc negar l'evidència.

Per què es presenta?

Fa vertigen però tinc un grup potent al darrere que ara no puc desvetllar encara. Soc soci de tota la vida i crec que cal, més que mai, unitat en el barcelonisme. S'ha parlat però mai s'ha afrontat de cara: hem d'acabar amb els '-ismes', el kubalisme, el nuñisme, el laportisme... S'ha acabat. El nostre enemic esportiu ha de ser Florentino Pérez. No tinc cap partit polític ni cap gran grup mediàtic al darrere, cal frescor.

Assegura que no té cap partit polític però vostè es va presentar com a candidat a l'alcaldia per Sant Cugat del Vallès amb Demòcrates per Catalunya...

Sí però per motius personals i, també perquè finalment tampoc estava d'acord a nivell nacional amb el partit, vaig decidir retirar-me. Tradicionalment era militant d'Unió, de la branca més independentista que lluitàvem contra Duran i Lleida i després em vaig unir amb l'Antoni Castellà.

Així doncs, qui té al darrere?

Això ara mateix encara no ho puc dir però us asseguro que són bona gent i molt del Barça. Tinc moltes persones conegudes pel barcelonisme que se sorprendran.

I quina relació guarda amb l'ajuntament de Sant Cugat?

Actualment la d'un ciutadà més que treballa en projectes d'emprenedoria. Anteriorment vaig ser Director de Programació Econòmica durant cinc anys, del 2011 al 2016, sota la regidoria de Carles Brugarolas i durant el mandat de l'alcaldessa Mercè Conesa. Podria escriure quatre llibres sobre política i el que tinc clar és que acabaria amb la limitació de mandats. Però estic content de la feina que vam fer. Un dels projectes que vam emprendre va ser Sant Cugat Actiu que unia iniciatives públiques i privades i vull recordar que Sant Cugat va ser l'única ciutat que va créixer en temps de crisi.

En clau blaugrana, ara li donen la presidència i com creu que es trobarà la caixa?

Del que no sé no parlo, no sé si estarà amb números vermells però primer de tot demanaria una auditoria. S'ha de gestionar bé el club. No tenim el xeic àrab de torn que posi milions i milions d'euros però sí el poder mediàtic i esportiu que van de la mà, al cap i a la fi, amb l'econòmic. I si no, miri el PSG...

I la seva prioritat quina serà?

Com he deixat entreveure al principi, unitat del barcelonisme. I qui no vulgui pujar al carro que no ho faci.

Alguna cosa més?

Tenim clar que la pedrera és un altre pilar bàsic. No cal obsessionar-se si no surt un Messi, un Xavi o un Iniesta cada any. Però podem tenir un Coutinho o un Dembelé de la casa que no seran els millors del món però no costaran tant i es podran vendre bé. Un altre aspecte bàsic és que el Barça no pot esdevenir una societat anònima, ho tenim claríssim. I també demanem respecte per les institucions del Barça. Sense perdre la rauxa i la passió, recuperem el seny.

Aquest és el lema de campanya?

Podria ser.